Európai fesztiváldíj magyar fesztiváloknak

Forrás: turizmus.com

 2014. október 05. 15:13

A Magyar Fesztivál Szövetség, mint az európai fesztiválminősítési program nemzeti csomópontja és koordinátora, várja magas színvonalú kulturális fesztiválok jelentkezését.

A minősítést elnyerő fesztiválok közül az EFFE – Európa a Fesztiválokért, a Fesztiválok Európáért Program nemzetközi zsűrije választja ki az Európa Fesztiválja Díjat elnyerő fesztiválokat.

A minősítést illetve a díjakat a művészeti elköteleződés, a helyi közösségbe való beágyazottság és az európai és nemzetközi dimenzió elvei alapján ítélik majd oda, s adják át 2015 őszén.

A pályázás online, angol nyelven, az effe.eu weboldalon lehetséges, november 15-ig.

A pályázással kapcsolatos tudnivalókról a Magyar Fesztivál Szövetség honlapja ad bővebb tájékoztatást.

A magyar fesztiválokat elbíráló zsűri tagjai: Baráti Kristóf hegedűművész, Kelemen László, a Hagyományok Háza főigazgatója, Szabó László Zsolt, az MTVA vezérigazgatója, Szép Fruzsina, a Sziget Fesztivál programigazgatója és Vitézy Zsófia, a Brüsszeli Magyar Intézet igazgatója.

A nemzetközi zsűri elnökének kilétére a nemrég derült fény: Vincent Baudriller, a Théâtre Vidy Lausanne jelenlegi, illetve az Avignon Fesztivál egykori igazgatója fogja koordinálni a nemzetközi zsűri munkáját.