Garaczi János élete a színpadon

Forrás: turizmus.com

 2019. március 13. 18:33

A mesterszakács életéről és pályájáról mesélt a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban.

Garaczi János Venesz- és Gundel díjas mesterszakács, a lajosmizsei Tanyacsárda társtulajdonosa mesélt életéről és pályájáról a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban március 12-én, az Üljünk le egy szóra programsorozatban. Kiss Imre múzeumigazgató és Szikora Katalin, a Vendéglátás magazin lapigazgatója volt a mesterszakács kérdezője a színházteremben.

Szót kapott az utódnak tekintett keresztfiú, Garaczi Zoltán is, aki a szovátai Hotel Pacsirta konyháját vezeti, és akivel nemcsak a rokoni szálak kötik össze, hanem a közösen imádott szakma is. A vendégeket a Tanyacsárda híres zenekara köszöntötte, a program végén pedig a csárda étel- és italspecialitásaiból kaptak kóstolót.

Garaczi Zoltán, Szikora Katalin, a Vendéglátás magazin lapigazgatója, az est moderátora, Garaczi János és Kiss Imre, a múzeum igazgatója

Fotó: Turizmus.com

Az Üljünk le egy szóra programot azzal a szándékkal indította a múzeum, hogy neves szakácsok valljanak szakmájukról. Minden hónap második keddjén hirdetik meg ezt az estet, amit a Papp dinasztiával kezdtek el februárban. Akkor Papp Endre utódai, Papp Dénes és Papp Dániel mesélt a tradicionális vendéglátásról, áprilisban pedig Rosenstein Tibor és Rosenstein Róbert lesz a meghívott.

Életútjuk megörökítése érdekében a keddi beszélgetéseket filmre is veszik, hogy a jövő kutatói ezekből is tájékozódhassanak a magyar vendéglátás híres szakácsairól.