Hogy kerül Németország a Food Truck Show-ra?

Forrás: turizmus.com

 2018. szeptember 10. 16:27

Avagy: street food német módra. Mert Németország ebben is odateszi magát, az #EnjoyGermanFood témaév jegyében. Hogyan? Eredeti ízeivel, amelyek már rég nem csak a káposzta, a gőzgombóc és a barnamártás körül forognak.
Németország rengeteg szlogent ellőtt az elmúlt években, témaéveihez igazodva. Idén az #EnjoyGermanFood a szlogen, a téma pedig az egyik leghálásabb téma: a gasztronómia. Márpedig enni mindenki szeret.

Nem véletlen, hogy a szeptember 7-9. között megrendezett Food Truck Show-n három nap alatt körülbelül 20 000 ember fordult meg.

A német food truck a fesztivál legzöldebb pihenőterületén kapott helyet

Fotó: DUIHK / Sipka

A Kincsem Park területén felállított több mint 50 büfévé alakított ilyen-olyan gasztrojárgány óriási választékot vonultatott fel, a különböző nemzetek konyháiból és ételtípusokban is rendkívül gazdag volt a kínálat, amit tovább színesített Németország.

Meglátni és megkóstolni

A Német Turisztikai Hivatal #EnjoyGermanFood truckja előkelő helyen, a fesztivál egyik pihenőterének a kellős közepén kapott helyet, és értelemszerűen a német gasztronómiát hivatott népszerűsíteni. Nem is akárhogy. A kolbász és a sauerkraut, azaz német savanyúkáposzta mellett perecek, fánkok, és jobbnál jobb német sörök szerepeltek a kínálatban.

Czeiszing Miklós képviseletvezető első kézből tájékoztatta kiemelt partnereit a gasztonómiai témaév alakulásáról

Fotó: DUIHK / Sipka

Ezeket a fesztivál látogatóin kívül a DZT kiemelt partnerei is megkóstolhatták, akiknek Czeiszing Miklós, a DZT magyarországi értékesítési ügynökségének vezetője első kézből számolt be a témaév alakulásáról, és megköszönte az évekre visszanyúló jó együttműködést.

Kampányév, ami finom

Ahogy arról korábban beszámoltunk, 2018-as marketing- és értékesítési munkájában a „Culinary Germany – Kulináris Németország" tematikus kampányra fokuszál Németország. A hangsúly a különböző országrészek tipikus kínálatára helyeződik, valamint arra, hogy a kulináris hagyományokon keresztül különösen autentikus módon élhető át egy adott régió.

A Food Truck Show egyik legínycsiklandóbb német specialitása

Fotó: DUIHK / Sipka

De íme néhány sokat mondó adat. Jelenleg a Michelin Guide 300 éttermet tüntetett ki egy vagy több csillaggal, a legtöbb ilyen étterem, szám szerint 74 Baden-Württenbergben található. Mind a bor, mind pedig a sör német nemzeti italnak számít és nemzetközi szinten is elismerésnek örvend. A bortúrák kellemesen kötik össze az aktív pihenést az élvezetekkel: a 13 német bortermelő területen több mint 500 felkészült bor-idegenvezető kalauzolja a turistákat. Sörfőzdéből pedig 1300 található az országban. A jó minőségű sör a kiváló természetes ásványvizekn4k is köszönhető, melyekből 800-at tartanak számon.

 

Ha valaki egy-egy specialitással szeretne megismerkedni, most tartományonként megtalálhatja azokat a www.germany.travel weboldalon, ahol a különböző tematikus utakról is tájékozódhat. Ilyen például az Allgäu-i Sajtút, a Régi Sóút és a Mosel-borút.

Kapcsolódó cikkek