Ízelítő az MKVM februári programjából

Forrás: turizmus.com

 2019. január 31. 12:21

Időszaki kiállítások, koncertek, előadások, beszélgetések, pincészetek bemutatkozása – februárban is változatos programokkal várja az érdeklődőket a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum.

A handlétól a grand caféig – Zsidók az 1867 és 1918 közötti magyar kereskedelemben és vendéglátásban című kiállítást meghosszabbították 2019. március 31-ig. A tárlat a dualizmus boldog békeévtizedeinek világát mutatja be, esettanulmány jelleggel kiemelve egy-egy jelentős zsidó kávéház- és étteremtulajdonost, vetőmag-kereskedőt, divatszalon-vezetőt, áruház-igazgatót, stb. Szintén március 3-án zár a főváros egyik legpatinásabb szállodájának századik születésnapja alkalmából rendezett Gellért 100 című kiállítás.

Folytatódik a Bohém-klub a Kultea színpadán. A törzsvendégeket és az új érdeklődőket a régi jókedvvel várják a Bohém Ragtime Jazz Band koncertjére 2019. február 14-én.

Ilyen volt a Gellért szálló 100 éve

Fotó: mkvm.hu

A Szalon új sorozatában a vendéglős szakma kiemelkedő szereplőivel beszélgetnek életükről és munkájukról, a szakma szeretetéről és a hivatástudatról, mely kellő alázattal és szorgalommal az alkalmi vendégből jó eséllyel törzsvendéget varázsol. Az első vendégek – február 12-én – Papp Dénes és Papp Dániel, a Kaltenberg Sörház és Étterem tulajdonosai.

A múzeum Borvirág Borklubjába várják havonta egy alkalommal a bort kedvelő és élményre szomjazókat. Az esték során egy-egy pincészet mutatkozik be. Bepillanthatunk a műhelytitkokba, megkóstolhatjuk a borokat, melyeket maga a borász mutat be nekünk. Házigazda: Borvirág Zenekar. 2019. február 19-én a meghívott borászat a Katona Borház a Balatonboglári Borvidékről.

Kapcsolódó cikkek

Elhunyt Aubel Ervin

2018. szeptember 04.