Kuponokkal élénkítené a vendéglátóipart és a turizmust a BKIK

Forrás: MTI

 2021. február 12. 15:39

A kamara a fogyasztást is ösztönözné a kormány és a főváros kisvállalkozásokat támogató intézkedései mellett.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara a már bejelentett gazdaság-újraindító lépések hatékonyságának növelésére nagyon rövid lejáratú lakossági kuponok bevezetését javasolja a vendéglátóipari zárások utolsó szakaszára. A kuponokat ételrendelés házhoz szállításakor az ár 50 százalékos mértékéig lehetne beváltani. Ezzel azt szeretnék elérni, hogy a házhoz rendelések forgalma rövid idő alatt akár megduplázódjon, és így a vendéglátóipari vállalkozások már a nyitás előtt el tudják kezdeni felpörgetni termelési kapacitásaikat.

A kamara úgy látja, szükség lesz a szolgáltatóipar újranyitása után többkörös lakossági vásárlási kuponosztó akciókra is, hogy a válság előtti teljes fogyasztási szerkezet mihamarabb visszaálljon. Ilyen akciók nélkül jelentős társadalmi rétegek fogyasztása eshet ki tartósan a szolgáltatóipar számára – írják közleményükben.

A kamara szerint a házhoz rendelések forgalma 50 százalékos kuponokkal rövid idő alatt akár megduplázódna

Fotó: 123rf

A köztestület szerint a budapesti turizmus felfuttatása érdekében érdemes lenne a vidéki lakosság körében kedvezménykuponokkal, kedvezményes utazási csomagokkal előmozdítani a fővárosba történő utazást. A határon túli magyarok, majd pedig a külföldön élő magyarok körében is lehetne hasonló módon ösztönözni a Budapestre látogatást. A budapesti turizmust élénkítő lehetőségként javasolják a V4 országok közötti idegenforgalomban a V4 Turisztikai Alap felállítását és működtetését.