Kutatás a vendéglátás aktuális helyzetéről

Forrás: turizmus.com

 2018. május 22. 14:26

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete 2017 második felében egy kérdőíves felmérést készített annak feltárására, a vendéglátó vállalkozók miként viszonyulnak az ágazat aktuális problémáihoz, valamint a vendéglátó szakmai szervezetekkel kapcsolatos elvárásokhoz.

A kérdőíves felméréssel elsődlegesen a vendéglátó vállalkozások tulajdonosainak, illetve vezetőinek a véleményét kívánták megismerni az adott témákhoz kapcsolódó kérdések mentén. Az adatokat valószínűségi és nem valószínűségi mintavételi eljárás alkalmazásával egyaránt gyűjtötték. A valószínűségi mintavétel keretében egy online formában elérhető kérdőívet tettek közzé az MVI honlapján és az elektronikus szakmai sajtóban, amihez valamennyi vendéglátással foglalkozó vállalkozó hozzáférhetett. Emellett célzott módon a Vendéglátás Akadémia rendezvényein megjelenő szakmai közönség is kitölthette a kérdőívet.

A munkaerőhiány és a bonyolult áfa-szabályozást is szóvá tették

Fotó: turizmus.com

A kétirányú adatgyűjtésnek köszönhetően egy 214 elemű minta jött létre, ami nem reprezentatív, de alkalmas lehet arra, hogy az abból származó információkat a szakmai érdekérvényesítés során felhasználjuk.

A kérdőíves felmérés kiértékelését Zerényi Károly MVI képviselő testületi tag készítette, az eredmények ITT olvashatóak.