Magtárból alakít ki rendezvényteret és szálláshelyeket a BDPST Group Dél-Somogyban

Forrás: turizmus.com

 2022. április 26. 15:27

Stratégiai partnerséget kötött a BDPST Group az Ökumenikus Segélyszervezettel, amelynek értelmében a cégcsoport teljes egészében finanszírozza egy térségfejlesztési központ létrehozását a Somogy megyei Kastélyosdombón.

Az Ökumenikus Segélyszervezet közel egy évtizede példaértékű modellprogramot működtet a Somogy megyei Kastélyosdombón. A felzárkóztatási program első elemeként a településen található egykori kastélyban létrehoztak egy átmeneti otthont.

A modellprogram újabb mérföldköveként az Ökumenikus Segélyszervezet és a BDPST Group egy egyedülálló térségfejlesztési központ létrehozását hajtja végre Kastélyosdombón. A település centrumában elhelyezkedő, több mint 800 négyzetméter alapterületű egykori magtár épületének és környezetének teljes körű megújításával létrejövő létesítmény a térség társasági életének igazi központja lehet majd: otthont adhat a térségben élő gazdák szakmai fórumainak, találkozóinak, egyben helyi termelői piac színtere lehet, valamint alkalmas helyszínként szolgálhat közösségi események megtartásának. A megújult épületben létrejövő szálláshelyek a három folyó (Mura, Dráva, Duna) találkozásának közelében fekvő település kerékpáros turizmusára építve hozzájárulhatnak a térségfejlesztési program hosszú távú fenntarthatóságához és sikereihez – írták közleményükben.

„A BDPST Group felajánlotta, hogy teljes egészében finanszírozza a beruházást, miközben az új faluközpont terveinek elkészítését a ZDA Zoboki Építész Iroda, míg a fejlesztés tájépítészeti részének megtervezését a Pagony Táj- és Kertépítész Iroda vállalta pro bono" – mondta Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója.  Hozzátette: az Ökumenikus Segélyszervezet stratégiai megállapodást is kötött a BDPST Grouppal, amelynek keretében további együttműködéseket is terveznek a cégcsoporttal.

Lehel László és Tiborcz István a felújítás előtt álló magtár előtt

Fotó: BDPST Group

Tiborcz István, a BDPST Group többségi tulajdonosa a közleményben kiemelte: „Küldetésünknek – sőt, kötelességünknek – tekintjük a nehéz körülmények között élő gyermekek és fiatalok támogatását... Az egykori magtár épületének és környezetének a felújítása a BDPST Group üzleti filozófiájával is egybevág, amely a kulturális örökségünk szerves részét képző építészeti és kulturális értékek megőrzésére és megmentésére irányul."

A BDPST Group és a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet együttműködése sem előzmény nélküli: a cégcsoport 2021 decemberében vendégül látta a szervezet 140 szociális szakemberét és családtagjait a nyugodt, erdei környezetben, Mátraházán található Lifestyle Hotel Mátrában.

A BDPST Group az Ukrajnában dúló háború okozta humanitárius válsághelyzetben is igyekszik segíteni a rendelkezésére álló eszközeivel a menekülteknek, illetve az ellátásukkal foglalkozó segélyszervezeteknek. Ennek keretében a cégcsoport szállást, illetve ellátást biztosít több száz Ukrajnából menekülő számára vidéki és fővárosi helyszíneken.