A győri Konferencia Hotel is a Mathias Corvinus Collegium egyik központja lesz

Forrás: MTI/turizmus.com

 2021. június 02. 15:10

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) győri központja lesz a Káptalandombon található Konferencia Hotel, ahol szeptembertől mintegy száz fiatal kapcsolódhat be az ingyenes tehetséggondozó képzésekbe - derült ki a szervezet szerda sajtótájékoztatóján.

Szeptembertől Magyarországon 14, a Kárpát-medencében összesen 23 helyszínen lesznek elérhetők az MCC programjai több ezer diák számára az általános iskolától az egyetem végéig, de bizonyos programelemek ezeken túl is – mondta a Mathias Corvinus Collegium kuratóriumi elnöke a sajtótájékoztatón.

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára kitért arra is, hogy szeptembertől a MCC képzési programjának teljes vertikuma elindul Győrben, emellett azt szeretnék, hogy az épület továbbra is egyfajta közösségi térként funkcionáljon.

Minden városban, amelyben jelen vannak, olyan épületet és központot keresnek, amely egyrészt szimbolikus tere az adott városnak, másrészt valamilyen módon megújulásra, megmentésre szorul, így esett a választás a Konferencia Hotelre, amelyet árverésen vásároltak meg. Az épületet szeretnék rendbe hozni – hangsúlyozta.

Az MCC közleménye szerint az úgynevezett juniorképzésben résztvevők számára bentlakásos kollégiumot is biztosítanak az épületben.

A szállodát szeretné rendbe hozni az MCC

Fotó: Facebook / Hotel Konferencia

A Konferencia Hotel a győri székhelyű Rába Járműipari Holding Nyrt. tulajdona volt. A cég május 28-án közölte, hogy 1,455 milliárd forintért értékesítette árverésen a hotelt, de a vevő nevét akkor nem hozták nyilvánosságra.

Az MCC-nek nem ez az első hotelüzlete: márciusban derült ki, hogy a Danubius Hotelstől hosszú távú bérbe vette a budapesti Hotel Flamencót, amelyet legkevesebb négy évig üzemeltet majd hallgatói kollégiumként, közösségi térként, rendezvényhelyszínként és irodaként.

Debrecenben megvásárolták és felújítják a patinás Aranybika szállót, amelynek régi, szecessziós szárnyában megőrzik a szálloda funkciót. Miskolcon pedig a leromlott állagú, jószerivel romos Avas szállót vették meg, amely felújítása után oktatási és rendezvénycélokat szolgál majd.