Megnyitott a Kantinetta One étterem és termelőkonyha

Forrás: turizmus.com

 2021. november 12. 13:04

A Waldorf-Catering Kft. 25 éve meghatározó szereplője a hazai gasztronómiának. A cég újabb mérföldkőhöz ért: megnyitották legújabb éttermüket Budapesten, mellyel céljuk, hogy megreformálják és új szintre emeljék a kantin és az önkiszolgáló éttermek fogalmát Magyarországon.
Az új egység kilép a kantinok kapcsán kialakult általánosításokból és mer újat mutatni a gasztronómia, a design és a konyhatechnológia oldaláról is – közölte a Waldorf-Catering Kft.

Az ünnepélyes megnyitót november 11-én tartották az ország legnagyobb irodaházában, a Budapest One irodaparkban.

Az eseményen Vargha Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium külügyi államtitkára köszöntötte a vendégeket. Hangsúlyozta, hogy a minőségi vendéglátás, illetve annak fejlesztése a kormány számára kiemelten fontos napjainkban is. Ennek egyik biztosítéka lehet a Versenyképesség Növelő Támogatási program, melynek a Kantinetta is az egyik pályázója és nyertese volt.

kantinetta

A Kantinetta designelemeit a skandináv filozófia mozgatja a farmtipológia koncepciójával összekötve

Fotó: Waldorf-Catering Kft.

Az új Kantinetta brand a megnövekedett munkahelyi igényeknek próbál – az irodaparkban jelen lévő vállalatokkal együttműködve – megfelelni.
„A Waldorf cégcsoport mindig valami újat szeretne létrehozni... Ezúttal egy önkiszolgáló éttermet építettünk superior feltételrendszerben és ehhez a „könnyű feladathoz” még hozzácsatoltunk egy 4000 adagos termelőkonyhát is” – mesélt az elmúlt időszakról köszöntőjében Selmeczi Vilmos tulajdonos, ügyvezető.

A legelső, brandteremtő Kantinetta étterem 600 négyzetméteren 1200-1500 fő étkeztetését tudja egy nap alatt magabiztosan ellátni. A technikai és technológiai innováció volt a tervezés és a megvalósítás mozgatórugója: a rendszert működtető számítógépes háttérprogram a teljes gyártást, termelést és az áru megrendelését is kezeli, a séf pedig akár otthonról is kezelheti a sütőket.

Az 520 négyzetméteres termelőkonyha – a méretéből adódóan – csak „nagypályás” számokkal dolgozik: a Rational sütőkben egyszerre 3x360 db csirkecomb süthető meg, míg a billenő üstökben egyszerre 750 db kacsacomb konfitálható.

A Kantinetta fókuszpontjaként is szolgáló konyha az olasz alapanyagok szentháromságára épül: a frissen szedett paradicsomra, az igazi szakértelemmel készült tésztára és az extraszűz olívaolajra.

kantinetta

Selmeczi Vilmos tulajdonos, ügyvezető a Kantinetta konyhájában

Fotó: Waldorf-Catering Kft.

A napi menük, a sét- és Kantinetta ajánlatok, illetve a széles desszertkínálat mellett – a grand openinget követően – látványkonyhaként is funkcionáló Pasta bár, illetve à la carte étlap várja majd a minőségi étkezésekre vágyó vendégeket reggel fél nyolctól délután öt óráig (az étterem aktuálisan soft opening keretén belül üzemel 11 és 15 óra között).

A különleges Sanremo kávégép és saját pörkölésű kávék gondoskodnak az irodaház, illetve a külsős vendégek napi energiaszintjéről.

A Kantinetta belső designjának tervezésében, illetve kivitelezésében a BIVA Atelier Kft.-vel működött együtt a teljes koncepciót megálmodó Selmeczi Vilmos.

„A nagyvilágban két erősen jelenlévő stílus hatott ránk. Építészeti szempontból a skandináv design filozófiája mozgatott bennünket, másrészt a farmtipológia koncepciója, amely átöleli a magyar vidékiséget és építészetileg hidat képez a paraszti történelem és a kortárs életmód között” – mesélt az inspirációs irányvonalakról Mikics András tulajdonos és vezető tervező.