Miért jó az IWI Wellness és Spa Menedzser képzése?

Forrás: turizmus.com

 2014. október 21. 15:18

Interjú Parti Reginával, a Buddha-Bar Klotild Palace spa managerével.

Miért és hogyan kezdtél el a wellness & spa területtel foglalkozni?

Főiskolai közgazdász diplomát szereztem szállodai menedzsment szakterületen. Emlékszem, az iskolában a kedvenc tantárgyam a marketing mellett az egészségturizmus volt. Mindig is foglalkoztatott a téma, hogy miként tudjuk kialakítani a test, lélek, szellem egyensúlyát, hogyan élhetünk teljes és boldog életet a mai rohanó, stresszes világban.

Tudtam, hogy jövőmet a szállodaiparban képzelem el, viszont olyan területen szerettem volna tevékenykedni, ahol akár 15 perc leforgása alatt a vendég elérheti a fentiekben említett egyensúlyt.

Milyen fő állomásai voltak a karrierednek? Melyeket tartod a legfontosabb eredményeidnek?

Mivel ez a szakma folyamatosan fejlődik, így az én életem és szakmai karrierem is folyamatos változásokon megy keresztül. Úgy érzem, ahogy telnek az évek és formálódik a spa & wellness szolgáltatáshoz való hozzáállásom, úgy változnak ezek a fordulópontok is.  Jelen pillanatban a következő három dolgot tudnám megemlíteni; talán ezek azok, melyeknek nagyobb szerepe volt az eddigi szakmai karrierem során:

  • Főiskolai útkeresésem után rátaláltam az IWI Wellness és Spa Menedzser képzésére. A képzés számomra sorsfordító volt, hiszen rájöttem, hogy ez az, amit keresek. Rengeteg olyan előadást hallottam, amik meghatározó hatással voltak/vannak jelenlegi spa & wellness manageri munkásságomra.
  • Lehetőséget  kaptam, hogy Magyarország egyik legkiemelkedőbb wellness-szállodájában, a Thermal Hotel Visegrádban assistant spa manageri feladatokat láthassak el. Mentorom nem más volt, mint Hunka Erika, szintén egykori IWI-hallgató, a Thermal Hotel Visegrád spa managere. Az ő dinamikus hozzáállása, széles körű tudása példaértékű volt számomra.
  • 2012. júniusában csatlakozhattam Budapest legújabb 5 csillagos szállodájának, a BUDDHA-BAR HOTEL KLOTILD PALACE pre-opening csapatához, mint spa manager.

Annak idején miért döntöttél úgy, hogy elvégzed az IWI Wellness és Spa Menedzser tanfolyamot?

Szerettem volna a gyakorlati tudásom mellé széles körű elméleti ismereteket is szerezni spa & wellness témakörben. Az IWI képzése egyedülálló volt Magyarországon, így nem is volt kérdés, hogy a tavasszal induló tanfolyamra beiratkozom. Már az elején bebizonyosodott, hogy jól döntöttem, hiszen az oktatók olyan univerzális ismereteket adtak át nekünk, melyek nemcsak elméletben, hanem a gyakorlatban is nagyon hasznosak a spa & wellness területén, legyen szó marketingről, pénzügyekről vagy projektmenedzsmentről.

Kiknek ajánlanád a képzés elvégzését?

Minden olyan hölgynek és úrnak, aki az aktuális piaci elvárásoknak, a legújabb spa & wellness trendeknek megfelelő ismeretanyagokkal szeretné tudását bővíteni ahhoz, hogy a jövőben a legjobb spa managerré válhasson akár belföldön, akár külföldön.

Hogyan tudod hasznosítani a megszerzett ismereteket a mindennapi munkád során?

Nagyon szerencsésnek tartom magam, hogy a képzés ideje alatt gyakorlati, szakmai munkát végezhettem, így mind elméleti, mind gyakorlati síkon 100 százalékos támogatást kaphattam, ahhoz, hogy spa manager lehessek. (x)