Munkácsy nevét viseli Békéscsaba új négycsillagosa

Forrás: MTI/turizmus.com

 2014. október 09. 14:41

Békéscsabán szerdán átadták a hajdani Sörházból kialakított Munkácsy Hotelt. A szeptember elején megnyílt, luxus kivitelű Arcanum Hotel után ez a város második felső kategóriás szállodája.

A négycsillagos Munkácsy Hotelt a város hajdan egyik legszebb, azonban az elmúlt 15 évben jelentősen leromlott állapotú, funkció nélküli műemlék épülete, a Sörház átalakításával hozták létre. A beruházás teljes költsége meghaladta a 685 millió forintot, amelyből 480 millió forintot vissza nem térítendő támogatásként az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a magyar kormány biztosított, a maradék 30 százalékot önerőből pótolták. Az 50 férőhelyes szálloda jelenleg 15 fő számára teremt munkalehetőséget.

 

A Csabakonyha Kft. által kivitelezett beruházás célja a békési megyeszékhely minőségi szálláshely-kapacitásának bővítése, ezáltal az itt eltöltött vendégéjszakák száma, az átlagos tartózkodási idő, valamint a turizmusból származó bevételek növelése.

Csiszár Adrienn szállodaigazgató szerkesztőségünknek elmondta: két épületszárnyban összesen 24 szoba és lakosztály, 80 férőhelyes konferenciaterem kap helyet, felnőtt- és gyermekmedence, szauna, fitneszterem nyújt kikapcsolódási lehetőséget. Az adottságokból is látszik, hogy elsősorban a családosokra és a rendezvényekre építenek, a szomszédos sportpályák közelségét kihasználva sportcsapatokat is igyekeznek megnyerni, valamint fogászati szolgáltatást is nyújtanak.

A hotel nemcsak nevében viseli a világhírű festőművész, Munkácsy Mihály nevét, hanem hangsúlyt fektet a Munkácsy névvel védjegyezett, helyi kézművesek által előállított, tradicionális termékpaletta bemutatására is. Így a Munkácsy Pálinkára, a Munkácsy Kolbászra, a Munkácsy Csokoládéra és a Munkácsy Lekvárra.