Nehéz helyzetben lévő egyszülős és nagycsaládokat nyaraltat a Mészáros Csoport

Forrás: turizmus.com

 2021. június 01. 10:57

Kétszázmillió forint értékű jótékonysági felajánlásnak köszönhetően idén nyáron is mintegy 3500 nehéz helyzetben élő egyszülős és nagycsaládos nyaralhat július elsejétől augusztus végéig a Mészáros Csoport jóvoltából.

Tavaly nyáron csaknem 600 nehéz helyzetben élő egyszülős és nagycsalád nyaralhatott a Mészáros Csoportnak köszönhetően. A program sikerén felbuzdulva idén is lehetősége nyílik a rászorulóknak a térítésmentes üdülésre – adta hírül a cégcsoport sajtóközleményében.

Változás a tavalyi évhez képest, hogy idén már három generáció: gyermekek, szülők és nagyszülők együtt vehetnek részt a nyaraláson.

Az érintettek a gyulai Hunguest Hotel Erkelben és a Balatontourist balatonfüredi és révfülöpi kempingjeinek mobil- és üdülőházaiban pihenhetnek. A július elsejétől augusztus végéig tartó időszakban mintegy 3200 családos nyaralhat 6 napos turnusokban, félpanziós ellátással. Az üdültetés 200 millió forintos költségét a Mészáros Csoport állja.

A program sikeres lebonyolítása érdekében a cégcsoport idén is együttműködési megállapodást kötött a Nagycsaládosok Országos Egyesületével (NOE) és az Egyszülős Központtal. A szálláshelyekre a két szervezet honlapján közzétett űrlap beküldésével lehet jelentkezni.

Mindkét közhasznú szervezet egy jelképes, 1000 forintos hozzájárulást kér családonként az üdültetésben résztvevőktől. A szálláshelyeket a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően a felnőtt korúak kizárólag védettségi igazolvánnyal vehetik igénybe.

Idén 3200 család nyaralását támogatják

Fotó: 123rf

Az egyszülősök és nagycsaládosok számára biztosított nyaralási lehetőségről szólva Tóth Krisztina, a Mészáros Csoport kommunikációs igazgatója a közlemény szerint elmondta: „Nagyon nagy népszerűségnek örvendett már tavaly is a Mészáros Csoport üdültetési felajánlása az egyszülős és nagycsaládosok körében, és örömmel támogattuk azt a kezdeményezést, hogy idén a nagyszülők is a családdal tarthassanak a nyaraláson. Egy közös családi üdülés elsősorban a lelkeket gyógyítja, amire most különösen nagy igény mutatkozik a Covid-járvány miatti több hónapos bezártság után”.

Kardosné Gyurkó Katalin, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) elnöke a jótékony felajánlás kapcsán elmondta: „A nagycsaládokban nevelkedik a gyermekek több mint negyede, ami sem anyagilag, sem fizikálisan nem könnyű, így különösen jól esik, hogy a pandémiát követően, ismét jó barátként számíthatunk a Mészáros Csoport támogatására. Hozzátette: "A félpanzióért is hálásak vagyunk, minden anyuka érti, hogy ez mennyire megkönnyíti a nyaralást, hiszen így ő is pihenni tud”.

A közlemény idézi Nagy Annát, az Egyszülős Központ alapító vezetőjét is, aki a július 1-jén induló üdülési program kapcsán úgy fogalmazott: „Sok száz egyszülős családnak jelentette az egyetlen – és nem ritkán az első – családi nyaralást a tavalyi lehetőség, amelyet a Mészáros Csoport ajánlott fel. Szavai szerint a járványhelyzet különösen súlyosan érintette az egyszülős családokat mind gyakorlati szempontból, mind pedig pszichésen. "Ezért most mind a szülőknek, mind pedig a gyerekeknek nagy szükségük van a feltöltődésre, az élményekre, egy igazi felhőtlen nyaralásra, amelyet segítség nélkül nem tudnának megvalósítani” – mondta.