Open for All: matrica a budapesti LMBTQ-barát szolgáltatóknak

Szerző: Elek Lenke

Forrás: turizmus.com

 2019. június 23. 12:09

Szivárványos matricával jelezhetik a budapesti vendéglátóhelyek, turisztikai szolgáltatók és vállalkozások péntektől: mindenki előtt nyitva állnak, így a sokszínűség jegyében az LMBTQ vendégkör is szívesen látott.

A Humen Travel Turisztikai Egyesület Open for All néven indult kampányáról Erdei Zsolt, az egyesület elnöke beszélt pénteken a Ludwig múzeumban rendezett, borkóstolóval egybekötött tárlatvezetésen.

A kiállítás témája a 100 éves Bauhaus, ebből az alkalomból a Német Idegenforgalmi Hivatal magyarországi igazgatója, Czeiszing Miklós is megjelent a rendezvényen. Mint a megnyitóban utalt rá, már nem először működnek együtt a hazai LMBTQ szervezettel, annál is inkább, mivel Berlin már régóta kiemelt desztinációja eme turistakörnek.

Az első matrica a Gozsdu-udvarban található Spíler ajtajára került: az LMBTQ vendégeknek kedveskedő matricát közösen ragasztotta fel Juhász Emese, a vendéglátóhelyet üzemeltető Zsidai Group marketingvezetője és Erdei Zsolt, az egyesület elnöke.

Az első Open for All matrica a pesti Spíler ajtajára került

Fotó: humenonline.hu

 

Az Open for All kampánnyal együttműködve hamarosan 50 vendéglátóhelyen fognak megjelenni a szivárványos matricák, de a kampány első részében legalább 200 helyet szeretnének bevonni a szervezők. A kezdeményezéshez minden olyan szolgáltató csatlakozhat, aki ezzel is szeretné jelezni, a sokszínűség jegyében minden vendéget szeretettel vár. A matricákat térítésmentesen biztosítják a vállalkozások számára.

Az Open for All kampány annak a Pink Budapest fantázianevű projektnek a része, amit a ma már 20 tagú Humen Travel Turisztikai Egyesület tavaly indított el. Az egyesület tagjai között ott vannak Budapest legjelentősebb vendéglátóhelyei, szállodái és turisztikai szolgáltatói is.