Sportcsarnok építése kezdődött Tatán

Forrás: turizmus.com

 2015. február 05. 16:51

Tatán megkezdődtek egy új sport- és rendezvénycsarnok alapozási munkái, a 450 nézőt befogadó létesítmény 2015 végére készülhet el - mondta el az MTI-nek a Tatai Atlétikai Club (TAC) elnöke.

Lázár Ottó tájékoztatása szerint a 650 millió forintos beruházás 70 százalékát TAO pályázaton nyerte el az egyesület, a 200 millió forintos önerőt a város költségvetése biztosítja.

A csarnok a Kőkúti Általános Iskola és a Református Gimnázium mellett épül. A létesítményben mobil lelátókat helyeznek el, így délelőtt egyszerre három osztálynak is tarthatnak tornaórát benne, délután pedig a TAC kézilabda-szakosztálya, illetve az NB I B-s férfi és az NB II-es női csapat használhatja.

A Tatai Atlétikai Clubnak nyolc szakosztályban 730 igazolt tagja van, a kézilabda-szakosztály létszáma 230 fő.

 

 

A kutatóműhelyek, oktatási intézmények és profitorientált vállalkozások a náluk zajló kutatásokról a turisztikai szakma széles körét tájékoztathatják, aminek eredményeként kutatásaikat népszerűsíthetik. A tudásmegosztást célzó adatbázis ezen kívül kiváló lehetőséget teremt, hogy a turisztikai kutatásokat végző szakemberek más vizsgálatok eredményeire építve alakíthassák jövőbeni programjaikat, a platform továbbá remélhetőleg az érintettek közötti párbeszédhez, új együttműködések kialakításához is hozzájárul.