Több mint 250 pályamű érkezett a Torkos Csütörtök logópályázatára

Forrás: turizmus.com

 2015. december 16. 16:19

Óriási érdeklődés övezte a Magyar Turizmus Zrt. alig egy hónapja meghirdetett pályázatát, amely kedden zárult. A beérkezett 266 pályamű közül online szavazással választják ki a nyertest, akinek logója jelképezi ezentúl a Torkos Csütörtök éttermi akciót.

A 2016-os évet a Magyar Turizmus Zrt. a Gasztroélmények Évének nyilvánította, melynek során 4-5 nagyszabású gasztronómiai esemény keretében az ízeké, a magyar termékeké és hagyományoké lesz a főszerep. A tematikus év kezdetével február 11-én rendezik meg 11. alkalommal a nagysikerű Torkos Csütörtököt, mely során a lakosság és az ide látogató külföldiek a gasztronómián keresztül fedezhetnek fel újabb magyarországi tájakat, megismerhetik a különböző régiók által kínált hagyományos magyar ételeket, italokat, valamint a gasztronómiához kötődő tradicionális magyar népszokásokat. Az eseményre idén egy kreatív logópályázattal is készült a társaság, melynek célja a kampány arculatának megújítása.

A pályázatra nevezőknek a logó tervezésekor több szempontot is figyelembe kellett venniük. A kötelező formai elemek mellett fontos tényező volt, hogy a tervezett logó kreatív és humoros legyen, valamint könnyen és látványosan lehessen megjeleníteni az akcióban részt vevő éttermekben mind nyomtatott, mind kézzelfogható formában.

Az értékelés első lépéseként a Magyar Turizmus Zrt. munkatársaiból álló bíráló bizottság választja ki a legjobb pályázatokat. Az előzsűrizés után online szavazás keretében fog eldőlni, ki nyeri a 300 ezer forintos fődíjat és kinek az alkotását láthatjuk a Torkos Csütörtök új jelképeként.