Új látnivalókkal gazdagodtak az Őrségi Nemzeti Park települései

Forrás: MTI

 2013. október 02. 21:09

Az Őrségi Nemzeti Park 241 millió forint uniós támogatást használt fel a Nyugat-dunántúli Regionális Operatív Program keretében turisztikai infrastruktúra fejlesztésére.

A napokban záruló hároméves program során mintegy 20 különböző beruházást valósítottak meg, létrehoztak egy egységes turisztikai bemutató övezetet a nemzeti parkban - tájékoztatta a nemzeti park igazgatósága az MTI-t szerdán.

Az igazgatóság a nemzeti park kilenc településének önkormányzatával fogott össze, hogy közösen valósítsák meg fejlesztési elképzeléseiket - közölte Kevy Albert osztályvezető. Hozzátette: azokat a településeket vonták be a projektbe, amelyek eddig nem rendelkeztek a turistákat fogadó létesítményekkel és önállóan nem is tudtak volna ezekre pályázni. Az összefogás révén sikerült a nemzeti park egészét behálózó táblarendszert kialakítani, így az egységes kivitelű turistapihenők egyben információs pontokként is szolgálnak. Az összefogás kifejezett célja volt a Rába-vidék szlovén ajkú településeinek bekapcsolása a nemzeti park turisztikai kínálatába.