Újdonság Gyenesdiás gasztronómiai kínálatában

Forrás: turizmus.com

 2021. augusztus 04. 16:30

A Nyugat-Balaton üdülőfalujának gasztronómiai palettája évről évre egyre színesebb, ami teljessé teszi a minőségi időtöltést a településen.

Gyenesdiás színes kínálatában a tradicionális hazai ízek mellett mára már trendi beach food menük, különleges koktélok, díjnyertes fagylaltok, színvonalas cukrászdák, piacon kínált halételek, lacipecsenyék, vagy akár székely különlegességek is megtalálhatók.

A vendéglátóhelyek saját mikroklímát, egyediséget kialakítva igyekeznek kiszolgálni a különböző elvárásokkal, igényekkel érkező vendégeket.

Újra élettel teli a helyiek körében régóta jól ismert gyenesdiási Borház

Fotó: Kóstolom Balaton Borház

Így tett a Kóstolom fiatal csapata is, mely a településen fellelhető hagyományos borkultúrát ápoló borászatok és vendéglátóhelyek kínálatát kiegészítve, estéről-estére változó témájú, pezsgő hangulatú programok kíséretében mutatja be a balatoni borokat vendégeinek.

A csapat újra élettel tölti meg a helyiek körében régóta jól ismert gyenesdiási Borházat. A júniusban új néven, új tartalommal megnyitott Kóstolom Balaton Borházban családias környezetet, igényes borkínálatot és mindig jó hangulatot ígérnek a hozzájuk betérő vendégeknek.

A fiatal csapat a Budapesten néhány éve megnyitott Borbár sikerén felbuzdulva új küldetést teljesít. Célul tűzték ki maguk elé, hogy a gyenesdiási borkultúrának új lendületet adnak.

„Célunk, hogy aki felénk jár, közvetlen kapcsolódhasson a borkultúrához, megismerkedhessen a választékunkon keresztül olyan termelőkkel, akiknek fontosak a helyi értékek és méltón képviselik a régiót. Az összes bort, amit helyben meg lehet kóstolni, elvitelre pinceáron is kínáljuk, mint egy klasszikus Vinotéka, ezért, ha csak egy palack, vagy netán egy karton bort szeretnél venni is érdemes beugrani hozzánk. Mivel három különböző vendégterünk van, terasz, kert és pince, párhuzamosan futhat a pincében, vagy igény szerint a kertben a borkóstoló, miközben a fedett teraszon drukkolunk az olimpiai érmekért és együtt pukkantjuk a pezsgőket” – mondta Pintér Zsolt, a Kóstolom Borbár és a Kóstolom Balaton Borház egyik alapítója, tulajdonosa.

A színes kínálatban a tradicionális hazai ízek mellett mára már a trendi beach food menük is ott vannak

Fotó: Kóstolom Balaton Borház

Borkínálatukban elsősorban balatoni borok szerepelnek, de az ország többi borrégiójának borai is megtalálhatók, és megkóstolhatjuk azokat a habzó borokat, pezsgőket és champagne-okat is, amelyek a Kóstolom csapat saját kedvencei.

A borkóstolók mellett tematikus programokat szerveznek, így egyebek között izgalmas borpárbajra, egy-egy meghívott borásszal töltött kötetlen hangulatú beszélgetésre, mozis estékre, koncertekre invitálják a vendégeket.