Unicum Riserva szuperprémium minőségben

Forrás: turizmus.com

 2017. március 19. 17:29

Néhány top étteremben és bárban már debütált a Zwack család új, szuperprémium gyógynövénylikőre, az Unicum Riserva, de Zwack Izabella és Zwack Sándor fontosnak tartotta, hogy ezt az örömhírt személyesen is megossza a szakmai újságírókkal.
Március 16-án a cég Látogatóközpontjában, a nemrégiben átadott fűszerbárban tartották azt az exkluzív vacsoraestet, amelynek minden mozzanata azt húzta alá, hogy nem mindennapi termék született, a gyógynövénylikőrök között az első szuperprémium minőség.

A tradicionális és a szilvás Unicum mellé olyan új terméket fejlesztettek ki az évek során, amely őrzi az ital gyógynövény-értékeit, bitter-jellegét, de a különleges gyártási eljárással magasabb élményszintre emeli a fogyasztást. Kifinomult íz és harmónia jellemzi az Unicum Riservát, amelynek megkóstolása előtt Zólyomi Zsolt parfümőr beszélt az illatok hatásáról, Gulyás Csaba sommelier pedig arról a folyamatról, amelynek végeredményeként a hagyományos Unicum és a Riserva megszületett.

Természetesen ennek is titkos a receptje, és a család több éven át fejlesztette az italt. Az volt a cél, hogy visszanyúljanak az idők során kialakult ízekhez, például a fekete mézhez, és ehhez adjanak egy különlegeset, a tokaji aszúét. Az Unicum Riserva különlegessége a dupla hordós érlelésben rejlik. A termék alapját jelentő Unicumot először a gyár legidősebb, 80 éves hordójában érlelik, és az ennek dongáiban képződött „fekete méz” adja az új ital domináns összetevőjét. A gyártás második fázisában tokaji aszús gönci hordóba kerül az Unicum, végül pedig Zwack Izabella pincészetének, a Dobogó Pincészetnek a 2007-es évjáratú Tokaji aszúja teszi teljessé az ízvilágot.

Gasztronómiai összekapcsolására a Harmath Csaba által készített vacsora mutatta meg az irányt. Minden ételhez használták az Unicum Riservát, és a végeredmény azt példázta, hogy a kacsamájpástétommal, a vadhússal, a marhapofával, de a panna cottával is jól harmonizálnak a gyógynövény likőr ízei.

A termék limitált mennyiségben készül, az öreg hordó kapacitásától függően, és májusban kerül forgalomba.