A cirkuszművészet nagykövete lett Ujhelyi István

Forrás: MTI

 2018. január 22. 11:03

A cirkuszművészet nagykövetévé választották Ujhelyi Istvánt Monte Carlóban.

A világ cirkuszművészetének nagykövetévé választották Ujhelyi Istvánt, az Európai Parlament szocialista képviselőjét, a Monte Carló-i cirkuszfesztiválon. A címet minden évben Stéphanie monacói hercegnő javaslatára adják át a cirkuszigazgatók találkozóján - írta az MTI.
Ujhelyi Istvánt a cirkuszművészet érdekében végzett munkájának elismeréseként és a cirkuszi világ megújítását segítő kezdeményezéseiért tüntették ki.

Ujhelyi István (felvételünk egy korábbi rendezvényen készült)

Fotó: Nagy Márton

Az Európai Parlament turizmusért felelős szakpolitikusaként Ujhelyi István az elmúlt években több javaslattal is élt: a nevéhez kötődik például a számos művész által aláírt Circus Manifesto megfogalmazása vagy a Michelin-csillagok minősítési rendszeréhez hasonló minőségbiztosítási rendszer megalkotása az európai cirkuszok számára.

A BigTopLabel-programot a mostani Monte-Carló-i Nemzetközi Cirkuszfesztiválon mutatták be, célja hogy garantálja a művészi minőség mellett a munkajogi, szolgáltatási és adott esetben állattartási követelményeknek való megfelelést is - olvasható a közleményben.