Búcsú Takács Tibortól

Forrás: turizmus.com

 2017. március 28. 13:19

Március 24-én reggel elhunyt Takács Tibor, a hernádvécsei Hotel Vécsecity megálmodója és tulajdonosa. Ahogy ő mondta volna, a „szellem kibújt a palackból".

Állatorvos, tevékeny álmodó, a debreceni Rotary Klub alapító elnöke – különleges, elismerésre méltó életpálya az övé. Egyetemi oktató-kutató volt, majd vállalkozóként dolgozott.

Takács Tibor

Fotó: Vécsecity

Az MTA agrár tudományok osztályának tagja, a debreceni Rotary Klub alapító elnöke. Több éven keresztül alkormányzó, aki két alkalommal is elnyerte a Paul Harris-díjat. Az 1989 óta építkező hazai szervezetben a 2007-től önálló Magyar Rotary Kerület első kormányzója lett.

Ahogy egyszer fogalmazott, egyfajta belső késztetés vezette mindig, egy vágy, hogy tegyen az övéiért, és a környezetéért, ezért vásárolta meg a mostani Vécsecitynek helyet adó területet, az egykori Vécsey-Sardagna kastélyt.

Hernádvécse, a kastélyba zárt város

2014 márciusában, a festői Hernád völgyében, Miskolc és Kassa között majdnem félúton nyílt meg a négycsillagos Hotel Vécsecity, „a kastélyba zárt város”. A figyelemreméltó komplexum igazi gyöngyszem a maga nemében.
Cikkünk ITT olvasható.

Küzdött a betegsége ellen, folyamatosan időt akart nyerni, alkudozott a halállal. Vécsecity különleges állomás volt az életében, egy küldetés, kollégái, hozzátartozói tovább visznek.

Temetése Debrecenben, a II-es számú ravatalozóban lesz április 10-én, 15:00 órakor.