Kovács Árpád a Spoon the Boat séfje

Forrás: turizmus.com

 2023. április 18. 15:51

Kovács Árpád séfet igazolta le az Eventrend Group a Lánchíd és az Erzsébet híd között állomásozó Spoon the Boat étteremhajó konyhájának vezetésére.

Amint arról már beszámoltunk, a fine bisztró stílusra váltott étteremhajó három év szünet után, idén áprilisban nyitott újra a nagyközönség előtt. Az új gasztronómiai koncepció kialakítására és az étterem vezetésére az üzemeltető cégcsoport Kovács Árpád séfet kérte fel.

Kovács Árpád

Fotó: Eventrend Group

A szakember a főiskola után az ország legjobb éttermeiben tanulhatott. A szakmai alapokat a Lou-Lou-ban Christophe Deparday-től, egy híres francia séftől, valamint a Bábelben, az immár két Michelin-csillaggal rendelkező Pesti Istvántól tanulhatta meg. Elsőként 30 évesen kérték fel konyhafőnöknek Pécsre, az Enoteca Corsóba. Az elmúlt években vezette a 21 Magyar Vendéglőt, a Pierrot éttermet, a Vár: a Speiz éttermet és a La Perle Noirt is. Eddigi pályafutása legizgalmasabb kihívásának a Felix Kitchen and Bar megnyitását és Budapest legjobb éttermei közé emelését tartja.

A Spoon hajón az összes eddigi tapasztalatát kamatoztatni tudja, ahol, mint mondja, egy olyan csapattal van lehetősége együtt dolgozni, akik örömmel járnak dolgozni, ez pedig a közösen megkomponált ételeken is érződik.