11 millió utas az Emirates és a flydubai közös útvonal-hálózatában

Forrás: turizmus.com

 2022. november 24. 14:38

Idén novemberben lesz öt éve, hogy az Emirates és a flydubai elindította nagyszabású partneri együttműködését. A 2017-es indulása óta a közös útvonalhálózat jelentősen kibővült, melynek köszönhetően eddig több, mint 11 millió utas élvezhette annak előnyeit.

Az Emirates és a flydubai idén ötéves partnersége túlmutat a szokásos codeshare modellen, hiszen számos egyedi előnyt foglal magában – mutat rá a két légitársaság közös közleményében.

Mára az utasok 98 ország 215 célállomására juthatnak el, és egy átlagos napon legalább 250 közös üzemeltetésű járat közül választhatnak. Az Emirates ügyfelei ezáltal több mint 80 flydubai-célállomásra foglalhatnak járatokat, a flydubai ügyfelei pedig több, mint 99 Emirates-célállomásra repülhetnek, köztük Magyarországra is.

 

Folyamatos hálózatbővítés

Az Emirates és a flydubai az elmúlt években újabb és újabb járatokkal bővítette menetrendjét, új utazási lehetőségeket teremtve többek közt annak a 270 ezer utasnak, akik havi szinten használják a két légitársaság gépeit. A napi többszöri járatindulás nagyobb rugalmasságot kínál az utazóknak olyan célállomásokra is, mint Bahrein, Kuvait, Karacsi, a Maldív-szigetek, Szaúd-Arábia legfontosabb városai vagy Tel-Aviv.

Az utasok 98 ország 215 célállomására juthatnak el a két légitársaság együttműködésének köszönhetően

Fotó: Emirates

Mindkét légitársaság folyamatosan halad hálózatának bővítésével: az Emirates például nemrégiben indította újra járatait Rio de Janeiróba és Buenos Airesbe. A flydubai hálózata pedig 2022-ben minden eddiginél nagyobbra nőtt: járatokat indított többek között Al-Ulába, Namanganba, Oshba és Pisába. 2023-ra pedig a Maldív-szigeteki Ganba, az olaszországi Cagliariba és Milánó-Bergamóba, a görögországi Korfura, valamint a thaiföldi Krabiba és Pattayára közlekedő járatokat jelentett be, továbbá újraindítja repülőgépeit a szaúd-arábiai Abhába, Ha'ilba, Hofufba és Tabukba.

 

Beruházások az ügyfélélmény javítására

Az Emirates idén novembertől egy 2 milliárd dolláros beruházás részeként 120 repülőgépét korszerűsíti prémium turistaosztályú ülésekkel, emelt szintű étkezési lehetőségekkel. Eközben pedig a flydubai már be is mutatta új business osztályú fekvőhelyes ülését, amely nagyobb kényelmet kínál az utasoknak a rövid és középhosszú utakon. A légitársaság ezen felül 70 Boeing 737-es repülőgépre bővítette flottáját, és számos meglévő repülőgépét korszerűsíti, valamint a jövőbeni repülőgépeit is felszereli majd az új business osztályú ülésekkel.

És végül még egy szám: eddig több mint 8,5 millió tag élvezhette az Emirates és a flydubai közös törzsutasprogramjának, az Emirates Skywardsnak az előnyeit. Ők az elmúlt öt évben összesen nem kevesebb, mint 150 milliárd mérföldet gyűjtöttek – írták a közleményben.