45 körutazást kínál a Kárpáteurópa 2022-es katalógusa

Forrás: turizmus.com

 2022. február 03. 10:04

36 oldalon 45 programot tartalmaz a Kárpáteurópa utazási iroda most megjelent új katalógusa.

Az iroda profilja a történelmi Magyarország, és a környező államok magyarlakta területeinek bemutatása. Ennek megfelelően buszos körutakat szerveznek a történelmi Magyarország egykori, Trianont követően elcsatolt területeire, valamint az Osztrák–Magyar Monarchia egykori részeire és érdekszférájába tartozó területekre. Május végétől, június elejétől az év végéig csaknem minden héten indulnak az iroda buszai.

 

Az iroda legtöbb, csaknem másfél ezer utast vonzó programja a csíksomlyói búcsúra indított pünkösdi különvonat, a Székely Gyors és a Csíksomlyó Expressz. A csaknem fél kilométer hosszú Össznemzeti Zarándokvonat utasai 2022. június 3–6. között tizenharmadik alkalommal keresik fel Erdélyt, a csíksomlyói búcsút és a történelmi Magyarország 1000 éves határát.

A Kárpáteurópa idén történelmi detektívtúrát is indít Adolf Hitler nyomában a Sasfészekben címmel, utasaik egy másik program keretében Ausztriában és Bajorországban kereshetik fel a Sissi emlékeket.

Új ajánlatok is találhatóak az iroda kínálatában: Petőfi nyomában (az emlékév tiszteletére), Partiumi, erdélyi városok és magyar nagyjai, Kárpátalja – kirándulással a Tisza forrásához, Magas-Tátra, Árpád-házi sörtúra Csehországban, Prága magyar emlékei, Baltikumi körút.