A Google utazástervező szolgáltatásai magyarul

Forrás: turizmus.com

 2017. október 04. 10:52

A Google mostantól magyarul is elérhetővé teszi a „Repülőjáratok” és „Úti célok” szolgáltatási felületeit, amelyek segítségével egyszerűbbé és kényelmesebbé válik az utazásszervezés.

Amint arról szeptember 27-én már beszámoltunk, a Destination on Google és a Google Flights mostantól magyarul is elérhető, s ahogy a Google állítja: az eszközök nem a foglalást, sokkal inkább a könnyebb tájékozódást és tervezést segítik.

A Google célja – ahogy október 4-i közleményükben fogalmaznak –, hogy a magyar utazóközönség számára is könnyen átláthatóvá tegye az utazással kapcsolatos online elérhető információkat, ezáltal gyorsabbá és hatékonyabbá téve az utazásszervezést.

A Google Repülőjáratok (Google Flights) a megfelelő járat megtalálásban segíti a felhasználókat.

 

A szolgáltatáson belül nemcsak a célállomás és a dátum állítható be, de akár az utazásra szánt pénzügyi keret és a preferált légitársaság is. A megadott kritériumokat figyelembe véve jelennek meg a lehetőségeket. Ezen felül különlegesség, hogy az árbeli változások is könnyedén nyomon követhetőek, ezekről értesítést is beállíthat a felhasználó.

Az Úti célok (Destinations on Google) az utazásszervezés kezdeti fázisában nyújthat segítséget.

 

Az ország, vagy akár kontinens nevét, és az „Úti célok” szavakat beírva a keresőbe, a találatok között rögtön megjelenik az Úti célok felület. Itt a repülőjáratok és szálláslehetőségek mellett olyan további információk segítik az utazni vágyókat, mint időjárási előrejelzés, fontosabb helyi látnivalók, vagy hogy mikor látogatják a legtöbben az adott célállomást. A repülőjegy-árakat és a szálláslehetőségeket hat hónapra előre lehet összehasonlítani, így a funkció azoknak is ajánlott, akik szeretnék megnézni, hogy egy adott célállomásra mikor lehet a leggazdaságosabban eljutni.

A Google Repülőjáratok és Úti Célok automatikusan bárki számára elérhető, desktopon és mobilon egyaránt, külső alkalmazás letöltése nélkül.