A vártnál kétszer nagyobb lesz a bevételkiesés a légi közlekedésben

Forrás: MTI

 2020. március 24. 16:04

Az IATA legújabb elemzése szerint a korábban vártnál több mint kétszer nagyobb, 250 milliárd dolláros bevételkieséssel kell számolniaglobálisan a légi közlekedési iparágnak.

Korábban 113 milliárd dollár körüli kieső jövedelemmel számoltunk, de ezt a szintet mostanra elértük. A legújabb modellek azt mutatják, hogy 250 milliárd dollár bevételtől eshetnek el a cégek, ami 38 százalékos visszaesés az előző évihez képest” – mondta Brian Pierce, az IATA vezető közgazdásza egy újságíróknak tartott szerdai videókonferencián.

Az IATA szerint a 2019-es szinthez képest mintegy 40 százalékkal csökken a felkínált kapacitás, a járvány után pedig elhúzódik majd az iparág fellendülése.Ezt azzal indokolták, hogy a világ különböző részein eltérő időpontokban jelent meg a koronavírus, így a visszarendeződés a korábbi járványoknál tapasztalt 3-4 hónapnál tovább fog tartani. Emellett a recesszióba forduló globális gazdaság is késleltetni fogja a fellendülést.

A válság magával hozza a piac átrendeződését

Fotó: 123rf.com

Európában az IATA a kapacitások 46 százalékos visszaesésre számít, a légitársaságok bevétele pedig 76 milliárd dollárral lehet kevesebb, mint egy évvel korábban.

Alexandre de Juniac, az IATA elnök-vezérigazgatója kedvezőnek nevezte, hogy több állam – köztük az Egyesült Államok, Kína, Új-Zéland, Ausztrália és az EU több tagállama – mentőcsomagot dolgozott ki a légitársaságoknak. Hangsúlyozta, hogy a légi közlekedés 62 millió munkahelyet támogat globálisan, 1 dollár légitársasági árbevétel 3,8 dollár értékű GDP-t termel, ezért az ágazatnak azonnali kormányzati segítségre van szüksége.Bár a krízis tovább mélyült, az IATA szerint a korábban becsült 200 milliárd dolláros segítség továbbra is elég lehet az ágazatnak. Ezzel kapcsolatban kérdésre válaszolva Alexandre de Juniac azt mondta, készpénzre most minden légitársaságnak szüksége van, de nem lehet mindenkit megmenteni. A piaci környezet el fogja dönteni, hogy mely légitársaságok piacképesek.