Antalyával indult a charterszezon a Debrecen Airporton

Forrás: turizmus.com

 2017. június 14. 11:59

A kiutazó nyári charterszezon első járata Debrecenből Antalyába indult, a Sun & Fun Holidays által bérelt Corendon légitársaság fedélzetén mintegy 158 utassal, június 13-án. Törökország mellett Bulgária, Görögország és Egyiptom is elérhető lesz idén nyáron a Debrecen Airportról.

A nyári szezonban Debrecenből Törökországba, Bulgáriába és két görög szigetre, Korfura és Zakyntosra is repülhetünk, sőt június végétől az egyiptomi Hurghada is felkerül a kelet-magyarországi városból elérhető desztinációk listájára. Erfurtból, Lipcséből és Drezdából pedig német vendégek érkeznek rendszeresen május óta Debrecenbe és Hajdúszoboszlóra – közölte Tamás László járatfejlesztési igazgató.

A magyar és a román partiumi utasok mellett egyre gyakrabban érkeznek utasok Kárpátaljáról is, hiszen június 11. óta az ukrán állampolgárok is vízummentesen utazhatnak az Európai Unió tagországaiba. A szakember szerint „Kárpátaljáról az ott élő mintegy 1,3 millió ember kerekedhet fel, hogy felfedezze Európa országait és ehhez ideális kiinduló pont lesz a Debrecen Airport." Az utasok figyelmébe ajánlotta a Debrecen Airport letölthető applikációját, amelyben az összes repülőtéri szolgáltatásról tájékozódhatnak a nap 24 órájában.

Felszállás előtt a Sun & Fun első idei charterjárata Debrecenből

Fotó: Szegedi Ákos

A Debrecen–Antalya között közlekedő gépen a cégcsoportba tartozó Last Call Travel is block seatekkel rendelkezik. A Corendon légitársaságtól bérelt járat még szeptemberben is heti rendszerességgel, keddenként fog közlekedni. „Óriási öröm számunkra, hogy már az első járat is szinte telt házas volt. További bizakodásra ad okot, hogy a helyek nagy része már az előfoglalási időszakban elkelt, illetve, hogy visszatért az érdeklődés a törökországi utazások iránt – nyilatkozta Sulyok Tamás, a Sun & Fun Holidays képviselője. Hozzátette: optimistán néznek a szezon elé, amelynek végéig Magyarországról több mint 20 ezer Törökországba készülő utasra számítanak.

Nyári úti célok Debrecenből:

Fotó: Debrecen Aiport

A Debrecen Airportot 2016-ban több mint 284 ezer utas kereste fel. 2017 végére több mint 320 ezres utasforgalmat prognosztizál a repülőtár a Wizz Air-bázisnak, illetve Lufthansa City Line menetrend szerinti és az erősödő nyári charterjáratoknak köszönhetően.

Kapcsolódó cikkek