Athénon keresztül indít napi járatot Newarkba az Emirates

Forrás: turizmus.com

 2017. január 24. 09:21

Naponta közlekedő járatot működtet Dubajból a Newark Liberty Nemzetközi Repülőtérre a görög fővároson, Athénon keresztül 2017. március 12-től az Emirates.

Kiegészítve az Emirates jelenleg is működő négy, naponta közlekedő járatát Dubaj és a New York-i John Fitzgerald Kennedy nemzetközi repülőtér között, az új útvonal további kényelmes elérési pontot kínál a népszerű metropoliszba az utazók számára.

Az Emirates új Dubaj-Athén-Newark járata egy olyan egész évben közlekedő nonstop,napi szolgáltatást biztosít az Egyesült Államok és Görögország között, amely2012 óta nem létezik. A légitársaság General Electric GE90 hajtóművekkel felszerelt szélestörzsű Boeing 777-300ER-t működtet majd az útvonalon, a 8 First osztályú, 42 Business osztályú, és 304 Economy osztályú ülés mellett19 tonna cargo kapacitást kínálva.

Sir Tim Clark, az Emirates Airline elnöke elmondta: „A görög kormány és az Athéni Nemzetközi Repülőtér kereste meg a légitársaságot az Athén-New York útvonal kiszolgálásával kapcsolatban. Az alapos vizsgálatot követően arra jutottunk, hogy az egyik Dubaj-Athén járatunk kibővítése Newark felé kereskedelmi és üzemeltetési szempontból is megvalósítható. "

Új  járat Dubajból New York-ba, Athén érintésével

Fotó: Emirates

Az Egyesült Államok és Görögország hosszú ideje szoros gazdasági kapcsolatot és erős nemzetbiztonsági szövetséget ápol. Az Egyesült Államok évtizedek óta támogatja azon irányelveket, amelyek előmozdítják és támogatják a gazdasági növekedést és egyéb lehetőségeket Görögországban. Az Egyesült Államok ad otthont a világ legnagyobb, körülbelül 1,3 millió főt számláló tengerentúli görög közösségének, az ország legnagyobb amerikai-görög közössége pedig New York város területén él.

A New York-i görög-amerikai közösség kiszolgálása mellett az egymegállós, egy géppel teljesített szolgáltatás Dubajba kényelmes alternatívát kínál a Közel-Keletre, Nyugat-Ázsiába és Afrikába tovább utazók számára is.

Világszínvonalú szolgáltatás a Skytrax World Airline 2016 díjátadón„A világ legjobb légitársasága" címet elnyerő Emirates jóvoltából

Az Emirates működteti a világ egyik legfiatalabb és legmodernebb flottáját, az iparágra jellemző 140 hónapos átlagéletkorhoz képest mindössze61 hónapos átlagéletkorú repülőgépekkel. A Dubaj-Athén-Newark útvonalon közlekedő Boeing 777-300ER gép magas szintű kényelmet és kiemelkedő minőségű szolgáltatást nyújt Első osztályú privát lakosztályokkal, ággyá alakítható Business osztályú ülésekkel, valamint ergonomikusan kialakított Economy osztályú utastérrel.

Az utasok minden osztályon az Emirates nemzetközi légiutas-kísérőinek barátságos kiszolgálását, gourmet séfek által készített ételeket és a légitársaság díjnyertes ice fedélzeti szórakoztatórendszerének 2500 csatornáján a legújabb filmeket, sorozatokat és zenei slágereket élvezhetik.