Az olimpiára készül a hatvan éves China Airlines

Forrás: turizmus.com

 2019. október 10. 14:45

Tajvan nemzeti ünnepe alkalmából Budapestre érkezett Doris Li-lan Chen, a China Airlines Ausztriáért és Kelet-Európáért felelős igazgatója, aki beszélt a légitársaság terveiről és helyzetéről.

Egyre több utazási iroda foglal csoportokat a China Airlines járataira, mivel Tajpejen keresztül közvetlen csatlakozással lehet eljutni Balira, Vietnamba, Japánba, Hongkongba vagy Ausztráliába és Új-Zélandra. A kuriózumok között szerepel Koror és Guam szigete is.

A China Airlines nagyon várja a 2020-as tokiói nyári olimpiát, mivel a légitársaság 18 japán célállomásra üzemeltet járatokat Tajpejen keresztül - adta hírül a légitársaságot hazánkban képviselő GSA AVIATION BT.

A magyar utasok körében a bécsi kiindulás a legnépszerűbb, ahonnan hetente három-négy járat üzemel szezontól függően.

Számos újdonság is érinti a magyar piacon érvényes China Airlines-díjtételeket is. A turistaosztály magasabb alosztályú jegyeinek érvényessége például egy évre változott, és több alosztálynál 20-ról 35 kg-ra módosult a feladható poggyász tömege. Az eddigi Premium Business Class osztály neve Business Class lett változatlan szolgáltatások mellett.

Doris Lia-lan Chen (jobbra), Dévényi
Erzsébet, Sárdi Rezső

Fotó: China Airlines GSA képviselet

Nemsokára bevezetik a fizetős ülőhelyválasztás lehetőségét is: az utas igényeinek megfelelően lehet választani az úgynevezett comfort, preferred és standard ülőhelyek közül.

Az idén fennállásának 60. évfordulóját ünneplő tajvani China Airlines  29 ország 160 városába repül. A hosszú távú utak teljesítéséhez Airbus 350-900-as gépeket, Airbus 330-300-as és Boeing 777-300ER típusokat üzemeltet. Bécsből, Amszterdamból, Frankfurtból, Rómából és Londonból Airbus 350-es gépek repülnek Tajpejbe, míg a Boeing 777-esek naponta biztosítanak közvetlen összeköttetés Frankfurt és Tajpej között. A flotta többi tagja Boeing 747-400-es. A gépek átlagkora 9,3 év. A légitársaság alkalmazottainak száma 12 109 fő, közülük 10 390-en dolgoznak Tajvanon.