Egyelőre maradnak az USA beutazási korlátozásai

Forrás: turizmus.com

 2021. július 27. 11:55

A járványügyi helyzet romlása, a koronavírus delta variánsa miatt az Egyesült Államok egyelőre nem oldja fel a beutazási korlátozásokat – számolt be Fehér Ház bejelentéséről az Airportal.hu.

A cikk idézi Jen Psaki szóvivőt, aki elmondta, hogy az eddigieknél jóval fertőzőbb törzs az USA-ban is terjed, így a magas átoltottság ellenére ismét emelkednek az esetszámok, igaz, elsősorban az oltatlanok körében.

A hétnapos átlag a járványügyi hatóság adatai szerint 53 százalékkal emelkedett az elmúlt héthez képest, az új fertőzések 80 százalékát a delta variáns okozza.

Azzal számolnak, hogy a következő hetekben is folytatódik az emelkedő tendencia, ezért az ország jelenleg nincs abban a helyzetben, hogy feloldja a 2020. március óta érvényben lévő korlátozásokat.

Szeptembernél korábban nem enyhít beutazási korlátozásain az Amerikai Egyesült Államok

Fotó: 123rf.com

Enyhítésre szeptembernél korábban nem lehet számítani.

Az USA-ba tehát nem léphet be az, aki a megelőző 14 napban a schengeni övezetben, az Egyesült Királyságban, Írországban, Indiában, Kínában, Dél-Afrikában vagy Brazíliában volt.

Ezzel szemben az USA-ból az Európai Unió több országába is korlátozások nélkül lehet utazni.

Ezt az egyoldalú állapotot az európai országok mellett mindkét térség légitársaságai is fel szerették volna oldatni, és többször kérték a Joe Biden vezette kormányt, engedélyezze a külföldiek belépését – emeli ki a cikk.

Az Egyesült Államok az összes országgal szemben szigorú belépési politikával él, Kanada és Mexikó felé legalább augusztus 21-ig életben marad a nem szükséges utazások tilalma.