Elindult a Wizz Air harmadik járata Szaúd-Arábiába

Forrás: turizmus.com

 2023. március 29. 16:31

A Wizz Air a januári bejelentést követően elindította harmadik szaúd-arábiai járatát is Budapestről. Hetente kétszer (szerdán és vasárnap) indul járat az új közel-keleti úti célba, Dammámba.

A légitársaság két szaúd-arábiai járat indításával kezdete el a 2023-as évet, amelyhez most egy újabb egzotikus helyszínt társítottak. Ez idáig Szaúd-Arábiában Rijád és Dzsidda városa volt elérhető, a mai naptól kezdve pedig már Dammám is. A jegyárak 7 790 forinttól indulnak – tájékoztatta lapunkat a Wizz Air.

A Perzsa-öböl partján elhelyezkedő kikötőváros számtalan kulturális látványosságnak, múzeumnak és építészeti remekműnek ad otthont. Az olaj felfedezését követően mára egy modern metropolisszá alakult át a legkorszerűbb infrastruktúrával és élénk gazdasággal.

Hetente kétszer repül a Wizz Air Budapestről Dammámba

Fotó: Wizz Air

 

A légitársaság közleménye szerint a Budapestet összekötő három szaúdi járat részét képezi a Wizz Air nagyszabású célkitűzésének, miszerint ebben az évben egymillió utast tervez repíteni az országba. A légitársaság ezzel támogatja Szaúd-Arábia Vision 30 programját, melynek szándéka 2030-ra megháromszorozni az országba irányuló utasforgalmat.