Elindult az adventi fényvillamos

Forrás: MTI

 2018. november 29. 18:01

Budapesten, 2-es villamos vonalán elindult az adventi fényvillamos, egy fehér és kék fényű led-izzókkal feldíszített járat. A fényvillamos egyedülálló látványossága Budapestnek, sok külföldi is megcsodálja.

Az adventi és karácsonyi időszakban immár hagyományosan közlekedő led-füzérrel díszített UV-villamos az ünnepekhez közeledve immár 10. éve szimbolizálja a szeretetet és a város felkészülését az ünnepekre.

A villamost 39 ezer 200 leddel, mintegy három és fél kilométer fényfüzérrel díszítették fel. A díszes jármű menetrendszerűen közlekedik többek között a 2-es és a 19-es vonalán, de megjelenik a metrópótló vonalon is, színfoltja lesz a következő hetekben a városnak.

A fényvillamos egyedülálló látványossága Budapestnek, sok külföldi is megcsodálja

Fotó: BKK

A Ganz UV típusú villamos 2007 óta már nem közlekedő nosztalgiajármű, amely az ünnepek keretében pár hétig – az advent kezdetétől egészen az új év első napjaiig, vízkeresztig – ismét szállít utasokat. A villamoson érvényes jeggyel vagy bérlettel lehet utazni.

A két motorkocsiból álló UV-szerelvény november 29. és 2019. január 6. között – december 24. és december 31. kivételével – naponta közlekedik 16 órától 21 óra 30-ig a https://bkk.hu/menetrendek/# linken található menetrendben jelzett vonalakon.