Az európaiak erősödő utazási kedve fellendítheti a német turizmust is

Forrás: turizmus.com

 2021. augusztus 02. 16:03

Növekszik az európaiak száma, akik az elkövetkező hónapokban ismét szeretnének külföldi utazásra indulni – derül ki az ETC (European Travel Commission) friss felméréséből. Ez új perspektívát nyújt Németország beutazó turizmusa számára is.

Az emberek utazási szándéka a 2021. májusi, szám szerint a hetedik felmérésben jelentős növekedést mutat az előző felmérések adataihoz képest. A megkérdezettek 70 százaléka szeretne a következő hat hónapon belül utazni. 2020 decemberében ez a szám még csak 54 százalék volt, míg idén februárban 56 százalék – idézi a Német Turisztikai Hivatal (DZT) közleményében az ETC-t.

A felmérés eredményei alapján az utazást tervezők több mint fele (51 százalék) az európai külföldi célokat favorizálja, jó egyharmada (36 százalék) lakóhelye országában szeretne maradni.

Petra Hedorfer, a Német Turisztikai Hivatal (DZT) igazgatótanácsi elnöke összegezte, hogy milyen perspektívákat mutat a növekvő utazási kedv Németország beutazó turizmusa számára: „Az európaiak erősen növekvő utazási szándéka, a súlyos megbetegedések csökkenő száma és az oltási kampányok sikere mellett, a meghatározó küldőpiacokon és az Európai Unió digitális Covid-igazolványa által elért utazási könnyítések mind fontos momentumai az európai turizmus felépülésének. Az emberek erős szándéka az európai utazások iránt szintén nagyon jó jel: a járvány kitörése előtt is a német beutazási volumen kereken háromnegyedét európai küldőpiacok generálták, ez a piaci rész a 2020-as krízisévben 85 százalékra emelkedett" – tette hozzá. Az elnök szerint Németország mint úti cél erőteljes vonzereje, kiemelkedő piaci jelenléte, amelyet anticiklusos marketinggel a krízisben is fenn tudnak tartani, jó feltételeket teremt ahhoz, hogy a koronavírus utáni időkben tovább erősítsék az ország beutazó turizmusának helyzetét a nemzetközi porondon.

Németország akár már 2023-ra elérheti a 92,1 millió nemzetközi vendégéjszakát és ezáltal meghaladhatja a Covid-krízis előtti forgalmat

Fotó: 123rf.com

A kereslet különösen magas a nyári szezonban: az utazást tervezők 31 százaléka már június-júliusban, 41 százalékuk augusztus-szeptemberben, míg 16 százalékuk csak késő őszre tervez üdülést az ETC felmérése szerint.

A foglalási státusz azt mutatja, hogy az utazni szándékozók meg is valósítják utazási szándékukat: 42 százalékuk már konkrét utazási szolgáltatásokat foglalt le, 40 százalékuk meghatározta az úti célját, csupán az utazni szándékozók 19 százaléka bizonytalan, hogy hova szeretne utazni.
A Tourism Economics legfrissebb felmérései megerősítik a DZT hosszú távú pozitív perspektíváját. Ezek alapján Németország akár 2023-ra elérheti a 92,1 millió nemzetközi vendégéjszakát és ezáltal meghaladhatja a krízis előtti 2019-es 89,9 millió vendégéjszakaszám szintjét – írták a közleményben.