Ez az EVA biztosan repül

Forrás: turizmus.com

 2014. szeptember 11. 15:27

Az „eva"-ról szerencsére nem csak az adózás juthat eszünkbe, hanem az 1989-ben alapított EVA Air is, amely mára 190 ország több mint 1470 célállomására repül, s közben a világ ötödik legbiztonságosabb légitársasága.

A folyamatosan bővülő – jelen pillanatban 67 gépet üzemeltető – tajvani légitársaságról kevesen tudják, hogy a világon elsőként vezette be az emelt szintű turistaosztályt, amelyet elite classnak nevez a légitársaság. Ilyen és hasonló információkat is megosztott hallgatóságával Tóth Attila vezérigazgató azon a partnerpartin, amelyre repülőjegy-értékesítő utazási irodákat, valamint a szaksajtó képviselőit hívta meg az Aviareps szeptember 10-én a városligeti Széchenyi kertvendéglőbe.

A 10 légitársaságot (Air Serbia, Czech Airlines, Condor, Jet Airways, Ethiopean Airlines, Air Madagascar, Air Namibia, Air Seychelles, Asiana Airlines és EVA Air) képviselő cég első embere felhívta a figyelmet, hogy az EVA Air rendkívül kedvező menetrenddel, hetente négyszer kínál összeköttetést a Bécs–Bangkok–Taipei útvonalon. De repülnek más európai nagyvárosokból (Amszterdam, London, Brüsszel, Párizs, Frankfurt), kínálnak összeköttetést Ázsia nagyvárosaival, többek között Tokió, Szöul, Manila, Dzskarta, Ho Chi Minh-város és Peking is szerepel a célállomások között.

 

A dinamikusan növekvő, Star Alliance-tag légitársaság eddig Kína irányába bonyolította a legnagyobb forgalmat, a közelmúltban azonban – miután a tajvaniaknak immáron nem kell vízum az USA-ba – az Egyesült Államok felé fordult, s például napi 3 járatot üzemeltet Los Angelesbe, 2 járatot San Franciscóba, s egyet-egyet sok más városba.

Vízummentességről szólva, fontos információ lehet, hogy Taipeibe a magyar turistáknak nem kell vízumot váltani.