Ezt tanácsolja a reptér, ha késik a bőrönd, vagy járattörlés történik

Forrás: turizmus.com

 2022. június 30. 13:26

A nyári időszak berobbanása, a Covid utáni légiforgalom dinamikus növekedése és ezzel együtt a korábban sosem tapasztalt, Európa-szerte megjelenő munkaerőhiány hatalmas kihívások elé állítja a repülőtereket az egész kontinensen.

Hetek óta olvashatók hírek járattörlésekről, késéssel induló és érkező járatokról, a földi kiszolgálás akadozásáról, amellyel kapcsolatban a Budapest Airport az alábbi információkat és tanácsokat kívánja nyújtani az utasoknak, jelezve, hogy a nemzetközi helyzet a budapesti repülőtér forgalmában és egyes utaskiszolgálási folyamatnál is érezteti már a hatását.

Amint azt tegnap megírtuk, több repülőgépnyi utas éjszakázott hétfőn a repülőtéren a teljesen üres épületben, mert nem kapták meg a késve érkezett járatokra feladott csomagjaikat.

 

Később érkező bőröndök

Az elmúlt napokban sajnos általános tapasztalat számos repülőtéren, hogy az európai kiszolgálás akadozása miatt az érkező járatok nem vagy csak részben hozzák el a rajtuk tartózkodó utasok feladott poggyászát. Ez a jelenség légitársaságoktól függetlenül előfordul, hiszen az oka ugyanúgy egyes repülőterek földi kiszolgáló személyzetének hiányára vezethető vissza – összegzi az aktuális helyzetet a Budapest Airport közleményében.

Optimális esetben az induló állomáson hagyott poggyászok még aznap, egy másik járattal megérkeznek, de az is előfordulhat, hogy csak 1-2 napos késéssel jutnak el Budapestre. Ez az eset kizárólag érkező járatoknál fordul elő, a budapesti repülőtéren minden járat minden csomagja felkerült és fel fog kerülni az adott repülőgépre – írták.

A repülőtér utaskezelésében nem csupán a Budapest Airport, hanem több más partnercég is részt vesz

Fotó: Budapest Airport/Baranyi Róbert

A később érkező csomagszállításból adódó légitársasági kötelezettséget a 2027/97/EK rendelet szabályozza. Ebben az esetben az utasnak az adott légitársaság járatait kiszolgáló földi kiszolgáló elveszett poggyász szolgálatánál be kell regisztrálnia a csomagját, majd a csomag megérkezésekor a földi kiszolgáló vállalat beazonosítja a poggyász tulajdonosát és tartózkodási helyét, ezután a légitársaság szerződött futárszolgálata az utas által megadott címre a poggyászokat kiszállítja. Amennyiben az utas élni kíván vele, arra is van lehetőség, hogy maga jön ki a repülőtérre a csomagjáért, miután megkapta az információt, hogy az megérkezett.

Később érkező poggyászok esetében a földi kiszolgálók elérhetősége:

Celebi Ground Handling, Tel: +36 (1) 296-5966, E-mail: LL@celebiaviation.hu;

Airport Service Budapest, T2A  +36-1-296-7690, T2B  +36-1-296-7473

E-mail: as.lostandfound@asaviation.hu;

Menzies Aviation, T2A +36-1 - 296-8315, T2B +36-1 - 296-8399, E-mail: bud.lostandfound@menziesaviation.com

 

Járattörlések és késések

Jelenleg a járattörlések a budapesti repülőtér működését csak kis mértékben befolyásolják. Általánosságban elmondható, hogy heti szinten 10-15 üzemelési okból történő járattörlés tapasztalható, légitársaságoktól függetlenül, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren – összességében ez nagyon alacsony a járatok teljes számához viszonyítva a Budapest Airport értékelése szerint.

A járattörléseket két körülmény befolyásolja: az egy nap több útvonalon közlekedő repülőgépek esetében a nap végére halmozott késések miatt az adott repülőgép utolsó járata már nem indul el, mert addigra a fogadó repülőtér bezár. A másik indok pedig, hogy más repülőtereken nem tudják kiszolgálni az adott járatot munkaerőhiány miatt, így a gép nem érkezik meg Budapestre.Az utasoknak érdemes folyamatosan figyelni az adott légitársaság információit, ha esetleg járattörlésre kerül a sor, időben tudjanak átfoglalni másik járatra. Emellett a Budapest Airport honlapján is elérhető járatinformáció pontos adatokat nyújt a járatok várható érkezéséről és indulásáról, az esetleges késésekről vagy törlésekről.

Mivel az utasok a légitársaságokkal állnak szerződésben, ezért járattörlés és késés esetén a légitársaságokkal kell felvenniük a kapcsolatot.

A légitársaságok elérhetőségét itt találja.

Ha arra kíváncsi, hogy melyik légitársaságnak ki a földi kiszolgálója, ide kattintson!