Ha ősz, akkor kötelező biztosítás – az utazásszervezőknek is

Forrás: Turizmus Panoráma

 2016. október 14. 10:55

Az ősz fontos kötelező biztosítási időszak az utazásszervezőknek is, akiknek minden évben október utolsó napjáig kell megújítaniuk vagyoni biztosítékra kötött szerződésüket. Dénes Attilát, az Aegon Magyarország vállalati, utas- és viszontbiztosítási igazgatóját az új lehetőségekről kérdeztük.

– Az Aegon három évvel ezelőtt önállósította utas-, útlemondási és vagyoni biztosíték biztosítási üzletágát. Milyen munícióval léptek erre a piacra?

– Az Aegon Magyarország cégcsoport a hazai biztosítási piac legrégebbi szereplője. A teljes piacot tekintve cégünk a harmadik legnagyobb szereplő, a lakásbiztosítások terén pedig piacvezető. Több mint másfél millió ügyféllel állunk kapcsolatban, de az Aegon név ennél sokkal több ember számára ismert.

A vállalat mögött álló bőséges tudást és tapasztalatot az utazással összefüggő biztosítások területén is kamatoztatni szerettük volna. Az Aegon utas- és útlemondás biztosításai, sportkiegészítő biztosításai és gépjármű-assistance szolgáltatása tökéletesen lefedik a klasszikus utasbiztosítási termékek piacát, csoportos szerződéseink – szállítmányozói, illetve keretnapos, „feltöltőkártyás” utasbiztosításunk – pedig az ügyfelek igényeire szabhatóak.

Vagyoni biztosítékra 2016. szeptember végéig 68 ügyféllel kötöttünk szerződést, ez az utazásszervezői piac 10-15 százalékát fedi le. Elsősorban a kis és közepes utazási irodákat tekintjük fő célcsoportunknak, de természetesen nem zárkózunk el attól sem, hogy nagy irodákkal kössünk üzletet.

– Mi az a plusz, amit az Aegon biztosításai kínálnak?

– Nem titkolt célunk, hogy társaságunk két éven belül ebben az üzletágban is a három legnagyobb forgalmú biztosító közé tartozzon. Ennek érdekében az utasbiztosítások terén igyekszünk mindenből jobbat, többet kedvező áron kínálni. Vagyoni biztosíték biztosításunknál pedig – ahol a jogszabályi előírások miatt nincs lehetőség eltérő szolgáltatások nyújtására – a lehető legkedvezőbb árat próbáljuk elérni, kihasználva az Aegon cégméretéből adódó előnyöket, amelyek révén alacsonyan tudjuk tartani a költségeket.

– A biztosítók számára mekkora kockázat van az utazásszervezésben?

– Jelentősnek nevezhetjük, hiszen csak Magyarországon másfél milliárd forint feletti kárkifizetést teljesítettek a biztosítók az elmúlt tíz évben, ami az 500-550 vállalkozásból álló iparágra vetítve komoly összegnek tekinthető.

– Sok biztosító verseng az utazási irodákért?

– Nem, és ez nem véletlen. Kizárólag olyan biztosítók szerződnek vagyoni biztosítékra, amelyek foglalkoznak utasbiztosítással is. Az Aegon részéről vállaltan az a célunk, hogy teljes körű szolgáltatást tudjunk adni azoknak a vállalkozásoknak, amelyek bennünket választanak. Az ajánlatadás folyamata kockázatelemzéssel kezdődik, ennek alapja az adott vállalkozás – egyébként nyilvánosan elérhető – pénzügyi adatainak vizsgálata, a cég tulajdonosi szerkezetének feltérképezése és üzleti tervének megismerése.
Kockázatvállalói csapatunk több mint egy évtizede tevékenykedik ebben a szegmensben, névről ismerik az irodákat és az irodák is őket. A minket választó utazásszervezők és utazás-közvetítők utasait teljes körű utas- és útlemondási biztosítási védelemmel tudjuk kiszolgálni, egyre speciálisabb fedezeteket is megnevezve. Jó példa erre az útlemondás biztosításunk repülőjegyekkel kapcsolatos kiterjesztett védelme, vagy éppen az aktív pihenésre vágyók utasbiztosítási támogatottsága. (X)

 


Névjegy

Dénes Attila 2016 áprilisa óta az Aegon Magyarország vállalati, utas- és viszontbiztosítási igazgatója. A biztosítások területén két évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkezik. Ebből 17 éven át a QBE Biztosítónál, illetve annak elődjénél dolgozott, az utolsó hét évben a magyarországi fióktelep vezetőjeként.