Hivatalosan is az ECTAA tagja lett az ukrán beutaztató irodák szövetsége

Forrás: turizmus.com

 2023. június 14. 17:18

AZ ECTAA és az ukrán beutaztató irodák szövetsége, az AITO együttműködési megállapodást kötöttek annak érdekében, hogy az ukrán turisztikai iparág felkészüljön az európai uniós csatlakozásra, valamint támogatást kapjon a háború után.

Az ECTAA (Európai Utazási Irodák Szövetségeinek Szervezete, amelynek a 
MUISZ is tagja) örömmel üdvözölte az Ukrán Beutaztató Utazási Irodák 
Szövetségének (AITO) elnökét, Marina Antonyuk asszonyt, alelnökét, 
Olena Kazmina asszonyt, valamint a Nemzeti Turisztikai Ügynökség 
Turizmusfejlesztési Hivatalának vezetőjét, Natalya Vasylenko asszonyt 
az ECTAA június 8-12. között Rigában megrendezett közgyűlésén.

A közgyűlés is megmutatta, hogy az orosz határ közelében fekvő külföldi desztinációk biztonságosak – írja közleményében az ECTAA.

A háború jelenleg Ukrajna keleti részére koncentrálódik, azonban jelentős hatása van az ukrán turizmusra, sok turisztikai és kulturális attrakció semmisült meg.

Az ECTAA és az AITO egyetértett abban, hogy a háborút követően a 
szakmai szövetségek segíthetnek a turizmus újraépítésében. Első 
lépésként az ECTAA teljes jogú tagságot ajánlott fel az AITO számára 
annak érdekében, hogy a szövetségek megoszthassák egymással tudásukat, tapasztalataikat és kapcsolatokat építhessenek. Második lépésként az ECTAA és az AITO az ukrán turizmust támogató közös projekteket dolgoznak ki. Ez az együttműködés is segítheti Ukrajna integrációját a teljes jogú európai uniós csatlakozásban, melyhez szükséges az uniós törvények és rendeletek harmonizációja, és amely közös projektekre is lehetőséget nyújt.

A Szent András-templom Kijevben. Az ECTAA és az AITO együttműködése segítheti Ukrajna integrációját az Európai Unióhoz történő csatlakozása során

Fotó: 123rf.com

Frank Oostdam, az ECTAA elnöke elmondta: „A turizmus Ukrajna újraindulásának gerince lehet. Biztosak vagyunk abban, hogy együttműködésünk hozzájárul az ukrán turizmus újraépítéséhez, megerősödéséhez.”

Visszautalva az ECTAA 2022. márciusi, az Ukrajna elleni orosz agressziót elítélő nyilatkozatára, a szervezet elnöke hozzátette: „Kiállunk ukrán kollégáink mellett ezekben a nehéz időkben.”