Járványgóc alakult ki egy teljesen oltott óceánjáró fedélzetén

Forrás: turizmus.com

 2021. december 06. 15:17

Legalább tíz embernek mutatott pozitív eredményt a koronavírustesztje a több mint 3000 utast szállító Norwegian Cruise Line óceánjáróján annak ellenére, hogy a hajótársaság szigorú feltételekkel engedi csak fel az utasokat a járataira.

A Norwegian szabályai szerint minden utasnak és a személyzet minden tagjának legalább két héttel az utazás előtt be kell oltatnia magát a koronavírus ellen. Ennek ellenére a vállalat New Orleansba tartó járatán, a Norwegian Breakawayen legalább tíz utas koronavírustesztje mutatott pozitív eredményt – írja az eTurboNews turisztikai hírportál.

A hajó november 28-án indult New Orleansból, és a tervek szerint ezen a hétvégén tért volna vissza kiindulópontjára. Útja során az óceánjáró több kikötőt is meglátogatott Belizében, Hondurason és Mexikóban – közölte a louisianai egészségügyi minisztérium.

norwegian_123rf

A szigorú Covid-biztonsági protokoll ellenére is találtak fertőzötteket az óceánjárón

Fotó: 123rf.com

A Norwegian Breakaway fedélzetén a hírek szerint több mint 3200 utas és a legénység tartózkodott. A hatóságok közleményükben közölték, hogy a hajótársaság "betartotta a megfelelő karantén- és elkülönítési protokollokat, időközben pedig újabb eseteket és kontaktszemélyeket azonosítottak."

New Orleansba érkezéskor az utasok és a személyzet minden tagja vizsgálaton esik majd át. Bárki, akinél a Covid-19 vírus jeleit észlelik, azonnal karanténba kerül – vagy otthonában, vagy a hajótársaság által biztosított szálláson.

A tengerjáró hajók a tavalyi évben azzal kerültek a hírek középpontjába, hogy több jármű fedélzetén ezrek kerültek karanténba a koronavírus-járvány terjedése miatt. Sokan a tengeren, karanténban haltak meg, voltak, akiket pedig súlyos tüneteik miatt kórházba kellett szállítani. Több országban éppen ezért hónapokra felfüggesztették az óceánjárók működését, csak a nyáron, szigorú szabályozásokkal indulhattak újra útjukra. Sokáig a kikötésük is csak buborékrendszerben, saját busszal és a helyiekkel történő érintkezés nélkül valósulhatott meg az útvonalukon.