Last minute-mentes nyarat jósol a TUI vezetője

Forrás: turizmus.com

 2023. május 09. 13:56

Last minute-ajánlatokra és akciókra csak elvétve lehet majd számítani ezen a nyáron a német piacon a TUI vezérigazgatója szerint.

Nem lesznek jellemzőek a last minute-ajánlatok az idei nyári szezonra a TUI vezérigazgatója, Sebastian Ebel szerint. Sőt az árak röviddel indulás előtt még magasabbak is lesznek, és a spontán akciós ajánlatok abszolút kivételnek számítanak majd – idézi a legnagyobb német utazásszervező cég vezetőjét a spiegel.de.

A TUI rendkívül erős keresletet tapasztal az idei nyárra, főleg a görögországi utak fogynak gyors tempóban. Néhány nyaralóhelyen már nem is lehet szállodai szobát foglalni.

Ebel szerint az árak nemcsak azért nem lesznek kedvezőbbek röviddel az elutazás előtt, mert a szállodák és a légitársaságok is tudják, hogy az utazni vágyók még mindig hajlamosak rövid határidővel foglalni, hanem a repülőterek kapacitáskorlátozásai miatt is. A repülős utak iránti kereslet jelenleg meghaladja a kínálatot.

A TUI székhelye Hannoverben

Fotó: nx123nx/123rf.com

A hannoveri székhelyű TUI nehéz helyzetbe került a pandémia alatt, de azóta tájékoztatása szerint kifelé jön a gödörből, az idei évben nyereségre számít. A cég a válság alatt mintegy 4,3 milliárd euró állami hitelt vett igénybe, amelyet a közelmúltban teljes mértékben visszafizetett.