Malajzia, Burma és Indokína a Jetwing Traveltől

Forrás: turizmus.com

 2016. szeptember 21. 16:13

A napokban mutatta be 2016/17-es téli-tavaszi katalógusát a Jetwing Travel, amelynek kínálatában újdonságként megjelent Malajzia, Indokína, Burma és Thaiföld is. A részletekről Wimal Morapitiye tájékoztatott a Hilton Budapest szállodában megrendezett Srí Lanka-workshop előtt.

A Jetwing Traveltől megszokhattuk, hogy az ázsiai térség egyik legjelentősebb hazai kiutaztatójaként az árualapjában izgalmas úti célok és praktikus kombinációk találhatók, amelyek zöme egyénileg és csoportosan is elérhető. Az értékesítésben elsősorban a viszonteladókra támaszkodnak, a mintegy 400 partneriroda értékesíti az utak jelentős részét. A saját szervezésű utak között megtalálható Srí Lanka, Maldív-szigetek, India, az Aranyháromszög rajasztáni, nepáli, goai kiegészítéssel, Thaiföld, Dél-Vietnam, Dubai, Bali, Maurititus, Seychelles-szigetek, Malajzia, Burma.

 

Ahogy a szakmában közismert, a Jetwing Travel a legnagyobb Srí Lanka-i magánkézben lévő szállodavállalat, a Jetwing Hotels hazai irodája, s mint ilyen, az ország legautentikusabb utaztatója is egyben. Kínálatuk jelentős részét a szigetország teszi ki, amely egyre kedveltebb az utasok körében, erről a számok is árulkodnak. Srí Lankát évről évre 20-30 százalékkal több turista keresi fel, Magyarországról pedig tavaly január–augusztusban 1904 utas választotta, idén pedig ugyanebben az időszakban már 2561, a növekedés mintegy 35 százalékos.

A forgalom növekedésével párhuzamosan jelentős fejlesztések is zajlanak az országban. A Jetwing Hotels 24 szállodából álló portfóliója év végére 27-re bővül, de megvetette a lábát a szigeten több nagy nemzetközi szállodalánc is, köztük a Marriott, a Shangri-La és a RIU is, a szigeten korábban egyáltalán nem jellemző nagy, 500 férőhelyes házakkal.

Szintén jelentős fejlesztés lesz a colombói repülőtér átépítése és bővítése, amely 2017. január és április között zajlik majd, és eredményeként új, modern, nagyobb befogadóképességű légikikötő jön létre. Az átépítés alatt változnak a menetrendek, ezekben a hónapokban ugyanis a repülőtér reggel 8 és délután 4 között zárva tart majd – tudtuk meg az ügyvezetőtől.

Wimal Morapitiye jó szezonra és a tavalyit meghaladó forgalomra számít, tekintve, hogy a január–márciusi időszak és a nyár is nagyon sikeres volt náluk. A Srí Lanka iránti érdeklődés további növekedése mellett nagyon bízik Mauritiusban és Malajziában. Mauritiusra 2014-ben 1022 magyar utas látogatott el, 2015-ben pedig 1510, ugyanakkor 2016 első nyolc hónapjában szinte megduplázódott a forgalom, a tavalyi 875 fő után idén ebben az időszakban 1658-ban utaztak a szigetre. Bár a számok nem jelentősek, a növekedési ütem impozáns és bizakodásra ad okot.

Sok lehetőséget lát a szakember Malajziában is, amely nagyon népszerű úti célnak számít Ázsiában, Magyarországon viszont szerinte még kevesen foglalkoznak vele.