Már a Budapestről induló Emirates-utasok is használhatják az IATA vakcinaútlevelét

Forrás: turizmus.com

 2021. szeptember 29. 13:09

Az Emirates az első légitársaság, mely hat kontinensen is bevezeti az IATA útlevél használatát, így utasai fokozatosan minden úti célon bemutathatják digitális egészségügyi igazolásukat.

A tesztidőszak sikeres lezárását követően az Emirates júniusban már 12 járaton kezdte el alkalmazni az IATA útlevelet. A megoldás jelenleg már 50 városban elérhető, beleértve Budapestet is, de október végéig mind a 120 Emirates desztináción bevezetik - közölte az Emirates.

Az IATA útlevél elsődleges funkciói:

  • A legfrissebb utazási előírások, oltási és tesztkövetelmények adatbázisa
  • Regisztráció az elismert COVID-19 tesztközpontokba
  • Digitális dokumentáció: az utasok digitálisan tárolhatják utazási dokumentumaikat, továbbá a teszteredmények és az oltási igazolás akár egyenesen ide is érkezhet az elismert laboratóriumokból és tesztközpontokból.
emirates

A tervek szerint a jövőben a digitális utazási dokumentumok már azelőtt elérhetővé válnak az Emirates számára, hogy az utasok megérkeznének a repülőtérre

Fotó: Emirates

Az IATA útlevélben jelenleg 1,500 COVID-19 tesztlaboratórium szerepel, de ez a szám folyamatosan növekszik, illetve az EU és Nagy-Britannia állampolgárai már regisztrálhatják oltási igazolásukat is az appba.

Az utasok az alkalmazást könnyen letölthetik okostelefonjukra, az útlevelüket segítségével pedig létrehozhatják a digitális profiljukat.A tervek szerint a jövőben a digitális utazási dokumentumok (oltási igazolás és teszteredmények) már azelőtt elérhetővé válnak az Emirates számára, hogy az utasok megérkeznének a repülőtérre, így becsekkoláskor garantált a zökkenőmentes reptéri élmény.