Optimistán várja a szezont a TENSI, újranyitották a pécsi irodát

Szerző: Kaszás Fanni

Forrás: turizmus.com

 2022. március 24. 18:50

Március 11-től újra nyitva van a TENSI pécsi irodája. Az újranyitás kapcsán Tarnóczi Barnát, a TENSI Holiday értékesítési igazgatóját kérdeztük arról, milyen trendeket látnak a kiutaztatásban, és mivel készülnek az idei szezonra.

A koronavírus-járvány hatásai miatt a TENSI is csökkentette kapacitását és a pécsi irodájának működését egy időre felfüggesztette. A járványhelyzet javulásával és az egyre nagyobb keresletnek köszönhetően azonban március 11-én újra meg tudták nyitni vidéki egységüket - jelentette be az utazási iroda közösségi oldalán.  A növekvő igények miatt a tervezett bejelentkezéses rendszer helyett a héten átálltak a folyamatos nyitvatartási időre, így hétfőtől péntekig 10-16 óra között állnak újra az utasok rendelkezésére.Arra kérik ügyfeleiket, hogy elképzeléseiket, ajánlatkéréseiket írják meg előre, vagy a weboldalon található kereső segítségével válasszák ki, hogy gördülékenyebben indulhasson újra a munka a pécsi irodában is.

"A téli időszak meglepően jól alakult számukra, az omikron variáns megjelenése és az újabb határzárak ellenére. Azok az egzotikus desztinációk, amelyek továbbra is elérhetőek maradtak, rendkívül népszerűek voltak az utazók körében" -  nyilatkozta szerkesztőségünknek Tarnóczi Barna, a TENSI értékesítési igazgatója, akit a pécsi iroda újranyitásának apropóján az elmúlt időszakról és az idei évre szóló várakozásaikról kérdeztünk. "Az 2019-es eredményeket ugyan még nem értük el, de nem voltunk messze tőle, 70-80 százalékban visszaépült a kereslet" - tette hozzá. Az orosz-ukrán háború kapcsán a TENSI egyelőre nem érzékelt nagyobb visszaesést. Ugyan egy apró megtorpanás észrevehető volt, ez azonban alapvetően olyan időszakban történt, amikor eleve nem dübörög annyira a piac - fogalmazott az értékesítési igazgató.Az idei évben az eddigi foglalási állomány alapján robbanást várnak a nyári időszaktól, annak ellenére, hogy az árak növekedtek.Nyáron az utazási iroda elsősorban a hajóutakra koncentrál, ősztől pedig a körutazásokra. Az egyik legnépszerűbb, legkeresettebb útjuk a Párizs-Disneyland, melynek kiemelt magyarországi partnerei; itt rengeteg visszatérő utasuk és új érdeklődő is van - tudtuk meg Tarnóczi Barnától.

Újdonságokkal is készülnek a szezonra: először indítanak Azori-szigetek felé csoportos hajóutat, a Földközi-tenger keleti medencéjében pedig két különböző hétéjszakás isztambuli indulású útvonallal várják az utazókat. Ezek különlegessége, hogy akár össze is kapcsolhatók egy 14 éjszakás, Törökország és Görögország alapos feltérképezésére lehetőséget nyújtó tengeri barangolássá. Az útvonal ráadásul akár Fly&Cruise csomagban is foglalható. A télre még nem tudnak konkrétumokkal szolgálni a bizonytalan helyzet miatt, de reményeik szerint decembertől tavaszig szeretnék megközelíteni, vagy akár el is érni az utolsó "békeév," 2019 eredményeit - mondta Tarnóczi Barna.