Rekord évet zárt Angkor Wat

Forrás: turizmus.com

 2017. február 13. 15:25

A kambodzsai Angkor Wat történelmi templom együttese belépőjegyekből származó bevétele 62,5 millió dollárral rekordot döntött 2016-ban.
A világörökség látogatóinak száma elérte a 2.190.000 főt, ami  4.6%-os emelkedést jelent a megelőző évhez képest. A látogatók többsége Kínából, Dél-Koreából és az USA-ból érkezett. A napi 20 USD árú belépőjegyek a legnépszerűbbek, 40 USD a háromnapos és 70 USD az egyhetes belépő. 2017 februárjától lényegesen emelkedik a belépőjegyek ára. Az egynapos jegy 32, a három napra érvényes  62, a heti belépő pedig 72 USD-ba fog kerülni.  A bevételt a templomegyüttes épületeinek konzerválására és az infrastruktúra fejlesztésére fordítják, tájékoztatott Sárdi Rudolf a Kambodzsai Királyság Idegenforgalmi Minisztériumának Kelet-Európai képviselője.

 

Angkor Wat Kambodzsa és a régió egyik legkiemelkedőbb idegenforgalmi célpontja, lényegesen megelőzve Sihanoukville-t és az ország más idegenforgalmi látványosságait. 1992-ben  került az UNESCO világörökségi listájára. Siem Reap 315 kilométerre található Phnom Penhtől, ami légi úton, valamint köz- és hajóút kombinációjával is elérhető. Ázsia legnagyobb vallási épületegyüttese  a khmer kultúra legjelentősebb létesítménye  közel 30 évig épült  a 11.században, amelyen több mint 50.000 munkás dolgozott folyamatosan. Az ország zászlaján és címerén is ábrázolják a khmer nemzeti öntudat jelképét.

Kapcsolódó cikkek