Rövidebb utazás Szöulba

Forrás: turizmus.com

 2016. október 25. 16:58

Október 17-én indult el a LOT első járata Varsóból Szöulba. Az új, hetente háromszor közlekedő összeköttetésből a magyarok is profitálhatnak.

A járatindítás fő motivációját az erős dél-koreai gazdaság és az ország bővülő légiforgalma, valamint turisztikai potenciálja jelentette – mondta el Elzbieta Borzon, a LOT budapesti képviselője az október 25-én a budapesti Koreai Kulturális Központban rendezett tájékoztatón. Az útvonalon a lengyel légitársaság Boeing 787 Dreamliner gépei teljesítenek szolgálatot, amelyek Varsóból hétfőn, szerdán és szombaton, visszafelé kedden, csütörtökön és vasárnap közlekednek. A fedélzeten rendelkezésre áll koreai nyelven beszélő személyzet, koreai filmek és magazinok, és az ételválasztékból is lehet ázsiai ízeket rendelni.

 

A budapesti utasok számára a járat a leggyorsabb eljutást biztosítja Dél-Koreába, hiszen Varsóban mindössze 40 perces átszállással kell kalkulálniuk, így a menetidő összességében 12 és fél óra (visszafele 13 és fél). Idén a szöuli a LOT második ázsiai járatnyitása, január 13-án ugyanis Tokióba indultak el a gépek (Pekingbe már régóta közlekedik), de szintén idén debütált Newark és Los Angeles is.

A LOT hosszú távú járatainak nagy előnye hatalmas poggyászkeretük, hiszen a business osztályon összesen 96, a premium economyn 46 kg súlyú bőrönd adható fel – mutatott rá Elzbieta Borzon.

 

A LOT folyamatosan fejleszti gépparkját és növeli az elérhető célállomások számát, amelyek kiszolgálásához a flottába jövőre érkező 7 gép komoly segítség lesz, így összesen 51, Boeing, Embraer és Bombardier típusú gépekkel szállítjuk majd jövőre utasainkat. A célállomások száma legalább öttel növekszik, és az idei 5,5 millió után 2017-ben 6,6 millió utasra számítunk – mondta Adrian Kubicki, a LOT szóvivője, aki a keddi sajtótájékoztatóra érkezett Budapestre.

 

Saly Sándor, a Budapest Airport járatfejlesztési menedzsere növekedést vár a koreai beutazásban. Évente ugyanis több mint százezren érkeznek Magyarországra (ám csak rövid itt-tartózkodásra), de számuk növekszik, és míg tavaly mindössze 25 ezren jöttek repülővel, idén számuk 40 ezer felé emelkedhet, főként a nyáron közlekedő közvetlen szöuli járatnak köszönhetően.