Tartalmas évet zár a Fővárosi Turisztikai Kerekasztal

Forrás: turizmus.com

 2018. december 06. 19:20

Évzáró partnertalálkozón látta vendégül a Fővárosi Turisztikai Kerekasztal tagjait és partnereit a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ.

A BFTK Nonprofit Kft. – az immár lassan öt éves múlttal rendelkező Fővárosi Turisztikai Kerekasztal alapító tagjaként – a Buddha Bar Hotelben 2018. december 6-án megtartott rendezvényen köszönte meg partnereinek az egész éves együttműködést.

A találkozón Bán Teodóra, a BFTK Nonprofit Kft. ügyvezetője egyúttal összegezte a Központ idei tevékenységét és a főváros turisztikai eredményeit. A Budapestre érkező turisták számának folyamatos emelkedését jól jelzi például a Budapest Carddal idén eddig eltöltött turistaórák rekord magas, 5,5 milliós száma. Az ügyvezető kiemelte: nagy sikernek tartja, hogy a BFTK munkatársai a régi és az új küldőpiacokon is figyelemreméltó eredményeket tudtak elérni.

Bán Teodóra, a BFTK Nonprofit Kft. ügyvezetője

Fotó: BFTK

A Fővárosi Turisztikai Kerekasztal idei megbeszélései számos aktuális témát érintettek a VII. kerületi Bulinegyed jövőjétől a Liget-projektig. Az ügyvezető emlékeztetett arra is, hogy stratégiai nyilatkozatot fogalmaztak meg a főváros turizmusát érintő problémákról, amelyben együttműködésre kérte fel az érintett döntéshozókat.

Az eseményen jelen volt Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes, a Fővárosi Turisztikai Kerekasztal elnöke is, aki elmondta: a nemrégiben megalakult, a budapesti fejlesztésekhez állami többletforrásokat biztosító Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának tagjaként a turisztikai szektor érdekében is lobbizni fog. Szerinte olyan szervezetrendszer jött létre, amely még nagyobb sebességre kapcsolja a fővárosi turizmus fejlődését.

Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes

Fotó: BFTK

Végül Princzinger Péter, a Magyar Turisztikai Szövetség elnöke beszélt eddigi munkájukról. A Fővárosi Turisztikai Kerekasztal ugyanis arra készül, hogy szorosabbra fűzze kapcsolatát a tavaly létrejött szervezettel, a két szövetség a jövőben összehangolná a tevékenységét. A Magyar Turisztikai Szövetség az elmúlt egy évben erős szövetséget kötött a Magyar Turisztikai Ügynökséggel, és tagsága immár 36 szakmai szervezetből áll.

Princzinger Péter, a Magyar Turisztikai Szövetség elnöke

Fotó: BFTK