Új járatok és új célállomások az Emirates-nél

Forrás: turizmus.com

 2019. január 15. 10:19

A nemzetközi trendekhez való igazodás és a Dubaji Nemzetközi Repülőtér 2019. áprilisban és májusban esedéses felújításával járó pályazár miatt 2019-ben változások lesznek az Emirates-nél.

Tim Clark, az Emirates Airline igazgatója elmondta: „Utasaink lehető legjobb kiszolgálása érdekében olyan modern és hatékonyan üzemeltethető flottát fejlesztünk, amely az iparágon belül az egyik legmagasabb szintű kényelmet biztosítja utasainknak. Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy gépeink a legnépszerűbb desztinációkra repítsék el ügyfeleinket. A 2019-ben bevezetett változások ezzel a megközelítéssel összhangban, továbbá a nemzetközi piaci trendek és a működési kapacitások, többek között a dubaji reptér déli kifutójának felújítási munkálatainak figyelembevételével lettek meghatározva. Az év során folyamatosan figyelni fogjuk a piac alakulását, és ennek megfelelően optimalizáljuk repülőgépeink kihasználtságát.” A dubaji repülőtér 2019. április 16. és május 30. között tartó felújítása alatti 45 napos átmeneti időszakban 25%-kal fog csökkenni az Emirates járatainak száma.

Számos új járatot indít az Emirates Európába

Fotó: turizmus.com

Több európai desztináció esetében nő az Emirates-járatok száma a főszezonban 2019-ben. Athénba 2019. március 31. és október 6. között napi két Emirates-járat fog repülni, a nyári csúcsidény alatt az egyik járatot a nagyobb kapacitású Airbus A380-as repülőgép teljesíti. Ugyanebben az időszakban a FlyDubai-jal kötött megállapodás révén ismét elindítja napi járatát az Emirates Zágrábba, míg Rómába napi három járattal közlekedik majd a légitársaság, a harmadik járat azonban a felújítás ideje alatt szünetelni fog. Júliusban és augusztusban napi két járattal repülhetnek az utasok Stockholmba. Az Emirates emblematikus kétemeletes repülőgépe elsőként repül Skóciába, Glasgow-ba 2019. április 16. és május 31. között. Az összesen 489 férőhelyes A380-as a napi két Boeing 777-300ER járatot fogja helyettesíteni a kifutópálya felújítása idején. 2019. június 1. és szeptember 30. között az Emirates ismét napi két járatot fog üzemeltetni Glasgow-ba, ebből az egyiket Boeing 777-300ER, a másikat Airbus A380 repülőgéppel fogja teljesíteni a nyári szezonban megemelkedett utasforgalom miatt.

A magyar utazók számára is fontos, hogy a légitársaság bővíti járatait és új desztinációkat is megnyit az Ausztráliába utazóknak. Az Emirates naponta háromszor repül közvetlenül Dubajból Sydney-be, azok pedig, akik Bangkokból indulnának, az Emirates partner légitársasága, a Qantas járatai közül válogathatnak. 2019. március 31-től napi egy járat indul Dubajból Perth-be.

Az Emirates további járatokat vezet be számos afrikai célállomásra 2019 júniusától. A kiegészítő járatok kielégítik az itteni piacokon tapasztalt megnövekedett utasigényt, és lehetővé teszik a zökkenőmentes átszállást Dubajon keresztül a Budapestről indulók számára is. Az Emirates 2019. június 1-től indítja el második napi járatát Casablancába, továbbá ugyanettől az időponttól heti hárommal emeli az Abudzsába tartó járatok számát, így a hét minden napján repül majd a nigériai városba. Az Emirates emellett kibővíti járatainak sűrűségét Accrába, így a négy új járattal összesen tizenegy alkalommal repül Dubajból Ghána fővárosába 2019. június 2-át követően. A már meglévő kapcsolt járat mellett egy újabb járatot indít az Emirates Guinea és Szenegál fővárosaiba, Conakry-ba és Dakarba. Egyesült Államok

Az Emirates dél-amerikai járatait is módosítja. 2019. június 1-től a légitársaság közelmúltban felújított kétosztályos elrendezésű Boeing 777-200LR gépe fog repülni minden nap Dubaj és Rio de Janeiro között. Ez a járat Rio de Janeiróból Buenos Aires-be fog repülni heti négy alkalommal, míg a fennmaradó napokon Santiagóba tart majd.

Az Emirates a 2019/20 pénzügyi évben hat új Airbus A380 repülőgépet vesz át, ezzel egyidőben hét régebbi Boeing 777 gépet von ki a forgalomból. Az Emirates 2018. novemberében fogadta az utolsó Boeing 777-300ER repülőgépet, az újgenerációs Boeing 777Xs átvétele pedig 2020-ban kezdődik meg.

Kapcsolódó cikkek