Új Wizz Air-járat az Egyesült Királyságból?

Forrás: AIRportal.hu

 2019. február 28. 11:27

Oroszország és az Egyesült Királyság között indít új járatokat a Wizz Air, ha meg tudja nyerni a brit kormány támogatását.

Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója feburár 28-án Londonban a Flightglobal szaklapnak nyilatkozva azt mondta, a brit leányvállalat engedélyeit szeretnék ehhez felhasználni, ehhez azonban el kell érni, hogy a kormányzat a diszkont céget jelölje ki a járatok teljesítésére. A két ország között – Magyarországhoz hasonlóan – államközi, bilaterális egyezmény szerint zajlik az előre meghatározott útvonalakon a légiforgalom. Az Egyesült Királyság két légitársaságot jelölhet ki, amit az orosz félnek kötelező elfogadni. Jelenleg csak a British Airways van kijelölve erre a feladatra London-Heathrow és Szentpétervár között, így a Wizz Air megkezdi a lobbizást azért, hogy a másik helyre kerülhessen.

A légitársaság tavaly májusban indította el brit leányvállalatát Wizz Air UK néven

Fotó: Wikipedia

Váradi József szerint akár pár hónap múlva is elindulhatnának a járatok, de lehet, hogy a folyamat éveket vesz igénybe. Az orosz fél jelenleg az Aeroflotot, illetve a Pobedát jelölte ki a járatok teljesítésére: előbbi Moszkva és Heathrow, valamint Szentpétervár és Gatwick között, utóbbi Szentpétervár és Stansted között üzemeltet járatokat. Korábban az easyJet repült Moszkvába, mint kijelölt légitársaság 2016 áprilisában, de a repülési jogairól egy hónappal később lemondott.

Kapcsolódó cikkek