Velencében nyitott új bázist a Wizz Air

Forrás: turizmus.com

 2021. október 06. 16:15

Hetedik olaszországi bázisát nyitja meg a Wizz Air a velencei Marco Polo Nemzetközi Repülőtéren, ahonnan 16 új útvonallal bővíti kínálatát. A légitársaság 2 Airbus A321neo repülőgéppel lesz jelen Olaszország egyik legfontosabb légiközlekedési piacán.

A Wizz Air Olaszországban 2004-ben kezdte meg működését és azóta több mint 40 millió utast szállított az onnan induló és az oda érkező járatain, több mint 200 útvonalon.

A velencei Marco Polo Nemzetközi Repülőtér a hetedik az elmúlt évben alapított olaszországi bázisok sorában (Milánó-Malpensa, Catania, Palermo, Bari, Nápoly és Róma-Fiumicino után). Az itteni bázisnyitás 70 munkahelyet kínál a légitársaságon belül, és több mint 800 álláslehetőséget teremt a kapcsolódó iparágakban.

A két Airbus A321neo repülőgéppel tizenhat új úti cél lesz elérhető Velencéből a Wizz Airral

Fotó: Wizz Air

A két Airbus A321neo repülőgéppel tizenhat új úti cél lesz elérhető Velencéből a fapadossal a jövő évben: Cagliari, Nápoly, Lamezia Terme, Lampedusa, Casablanca, Reykjavík, Míkonosz, Szantorini, Fuerteventura, Tenerife, Palma de Mallorca, Tallinn, London-Luton, Tel-Aviv, Prága és Sharm el Sheikh. Ezek közül Reykjavík, Tallinn és Fuerteventura először elérhető  repülővel Velencéből. A 16 új járatot fokozatosan indítják be 2022. március 3. és november 1. között, a jegyértékesítést már megkezdték.

A légitársaság mindeddig tíz járatot üzemeltetett Velencéből Catania, Tirana, Kisjenő, Szkopje, Bukarest, Kolozsvár, Jászvásár, Temesvár, Szentpétervár és Kijev-Zhuliany repülőterére.