Vietnám várhatóan még decemberben újraindít több nemzetközi légi járatot

Forrás: turizmus.com

 2021. december 09. 14:05

Vietnám közlekedési minisztériuma javaslatot nyújtott be a kormánynak, mely szerint december 15-től több nemzetközi légi útvonal megnyílna Hanoiból és Ho Si Minh-városból.

Egyelőre kilenc útvonalról lenne szó, a következő városokba indítanák újra a járatokat: San Francisco vagy Los Angeles, Szingapúr, Bangkok, Phnompen, Vientián, Peking, Tokió, Szöul és Tajpej – írja a Vietnam Express.

A minisztérium szerint az érintett országok a legfontosabbak Vietnám számára politikai és gazdasági szempontból, valamint nagyon sok vietnámi állampolgár is ezekben az országokban él, tanul vagy dolgozik.

Az év végéig hetente négy járat közlekedne mindegyik úti célba, összesen 28 ezer beutazót szállítva Vietnámba.

Vietnám hamarosan újra fogadhat külföldi látogatókat

Fotó: 123rf.com

A nyitás második szakasza januárban kezdődne a javaslat szerint, ekkor már Kuala Lumpurba, Hongkongba, Párizsba, Frankfurtba, Sydneybe és Moszkvába is közlekednének járatok Vietnámból.Ebben az egy hónapig tartó szakaszban további négy vietnámi repülőteret kapcsolnának be a nemzetközi közlekedésbe. Januárban az összes desztinációba heti hét járat közlekedne, ami összesen mintegy 160 ezer beutazó utast jelentene.

Vietnám tavaly márciusban zárta le a határait a külföldi turisták előtt, azóta csak hazatelepülőket, szakértőket és magasan képzett munkavállalókat engedtek be az országba.