A legnagyobb hazai játékparkkal nyit a Szamárfül Fesztivál

Forrás: turizmus.com

 2017. augusztus 16. 12:26

Több mint száz programmal, valamint informatikai, játéktörténeti kiállítással vár az ország egyik legnagyobb gyermekfesztiválja a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben augusztus 18-20. között.

A szervező Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. közleménye szerint a Szamárfül Fesztiválon megnyílik a legnagyobb magyarországi játékparkot felvonultató informatikai, játéktörténeti kiállítás. A JáTECHtér elnevezésű tárlaton 200 játékot próbálhatnak ki a látogatók. A több mint 30 év informatikai és elektroakusztikai eszközeiből álló, egyedülálló látványosság a játékokhoz kapcsolódóan a konzolok, a hangeszközök és a vizuális fejlődés területére is bepillantást enged.

A tavalyi Szamárfül Fesztivál kis látogatói

Fotó: Facebook

A fesztivál fellépői között van Palya Bea és a Kolompos együttes, a Simply English, Bíró Eszter, valamint Bognár Szilvia és zenekara. Esténként a Diafilmsarokban Bogárdi Aliz mond esti mesét. A publikum a Karzat Színház, a pécsi Bóbita Bábszínház, a Mesebolt Bábszínház, a budapesti Gólem Színház és a debreceni Ort-Iki Bábszínház előadásait láthatja. A Tintaló Társulás Circus Mechanicus című rendhagyó cirkuszában a közönség a kulisszák mögé is betekinthet.

A Kispék Műhely keretében az érdeklődők bepillanthatnak a kenyérkészítés rejtelmeibe, az Ökováros-Ökorégió Alapítvánnyal játékosan tanulhatnak a környezetvédelemről, az ÉlményMűhely foglalkozásán pedig a művészet, a tudomány és a technológia összefüggéseit fedezhetik fel a gyerekek.