A pünkösdi hétvégén nyit a Zalakarosi Fürdő

Forrás: turizmus.com

 2020. május 05. 13:30

Ha nem is teljeskörűen, de május 30-tól újra fogad vendégeket a Zalakarosi Fürdő. Az újranyitást Novák Ferenc polgármester jelentette be a város Facebook-oldalán.

"A járványhelyzet alakulása lehetővé tette bizonyos korlátozó intézkedések enyhítését. A turisztikai szektor szenvedte el az egyik legnagyobb veszteséget, amelyre településünk gazdasága épül. Ebből kifolyólag önkormányzatunknál is százmilliós nagyságrendű bevételkieséssel számolunk. Nagy kárt szenvedett fürdőnk is, ugyanakkor a gazdasági társaság stabilan áll a lábán" – írta Novák Ferenc a város Facebook-oldalán.

A polgármester bejegyzése szerint a fürdő vezetői posztjára rövidesen pályázatot írnak ki. Az eredményes és hatékony működés érdekében többségi tulajdonosként áttekintik a társaság szervezeti struktúráját, a fürdő által nyújtott kedvezményrendszereket, modern beléptetőrendszer kialakítását tervezik.

Május 30-tól újra lehet csobbanni Zalakaroson

Fotó: Facebook / Zalakarosi Fürdő

A strandfürdő bejárati épületében május végére befejeződik az ifjúsági szállás kialakítása, a strand nyitásához szükséges karbantartások, felújítások is folyamatban vannak.

"Terveink szerint – ha nem is teljeskörűen és ha a később megjelenő jogszabályok is lehetővé teszik – a strandot május 30-án, szombaton nyitjuk" – írta Novák Ferenc, hozzátéve, Zalakaroson jelenleg nincs koronavírusos beteg.

Arról, hogyan érinti Zalakarost a turizmus visszaesése, korábban ebben a cikkben nyilatkozott a polgármester lapunknak.

A Trend FM Turizmus.com műsorában Novák Ferenc a pünkösdi újranyitásról részletesen is mesélt, mely itt hallgatható meg:

Hallgasson bennünket!

A Turizmus.com rádióműsora csütörtökönként hallható a Trend FM-en, 17.15-18.00 között.

Ismétlés szombat délutánonként, a 17:30-as híreket követően.

A műsorvezető: Érczfalvi András, a Trend FM Monitor Délután műsorvezetője.
A műsort szerkeszti: Kenderesy Nadin, a Turizmus Kft. PR igazgatója (kenderesy.nadin@turizmus.com).